Кметът откри фестивала Вкусовете на Пловдив

Автор:
Понеделник, 14 Май 2018 14:35
Кметът откри фестивала Вкусовете на Пловдив

Второто издание на фестивала „Вкусовете на Пловдив“ бе открит днес от кмета Иван Тотев заедно с Енчо Енев, председател на сдружението на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“ в присъствието на много пловдивчани.

Събитието уважиха заместник-кметовете Георги Титюков и Александър Държиков секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, директорът на ОИ „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев.

Новото сега е ,че пловдивски шеф готвачи ще правят презентации ежедневно на Малката Главна, където ще представят своите кулинарни шедьоври следващите три дни. Успоредно с това се организира и фермерски пазар с продукти от региона.

„Надяваме се, че догодина мероприятието ще е още по-мащабно, тъй като по един интересен начин ще се представят местните кулинарни вкусове и ястия.“, заяви кметът Иван Тотев и разчупи традиционна пита, с което даде старт на фестивала.

Тази година акцентът е върху най-известните, обичани и популярни пловдивски топ-готвачи.

„Вкусът на Пловдив“ се организира от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите "Тракия", Община Пловдив и Регионална занаятчийска камара -Пловдив. Партньори на събитието са Сдружение на професионалните готвачи, клуб "Орфей Уелнес" и Фондация "Local Food".

Тази година събитието ще се проведе в две издания – през пролетта и есента. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм