Протеже на Румен Радев разбуни Пирогов

Автор:
Сряда, 06 Декември 2017 17:51
Протеже на Румен Радев разбуни Пирогов

Втори ден лекари и медицински персонал в "Пирогов" не спират протестите. Те са гневни на управата начело с директора на болницата проф. Асен Балтов от лошите условия на труд. Твърдят, че заплатите им в последния месец са намалени. Обвиняват Асен Балтов и хората му от екипа в хаотично и некомпетентно ръководство, скандални назначения и неоправдано надуване на административните длъжности с високи възнаграждения за сметка на медицинския персонал, който не достига.
Според недоволните в част от отделенията консумативите били намалени наполовина. Ръководството на "Пирогов" съобщи, че въпреки опитите да се създава напрежение, болницата работи нормално. Здравният министър е разпоредил проверка в болницата. Според медици от "Пирогов" са си тръгнали над 250 лекари и медицински сестри заради мизерни заплати.

Д-р Ивайло Филипов, клиника по "Вътрешни болести", УМБАЛСМ "Пирогов": Консумативите се броят игла по игла, спринцовка по спринцовка. Има моменти, в които наистина нямаме и бинт.
Нели Гогова, старша сестра в "Детска притовошокова зала" , УМБАЛСМ "Пирогов": Правим всичко възможно да компенсираме този недостиг. Ние правим чудеса тука.
Светла Пенева, медицинска сестра УМБАЛСМ "Пирогов": Всъщност нямахме ДМС-тата. И в един момент ние сме принудени сестри с по 20 години и повече трудов стаж по интензивните - да ходим и по другите болници да работим.
Йонко Йончев, санитар, УМБАЛСМ "Пирогов": Не на всички можем да помогнем в момента. При по-малко санитари не можем да си изпълняваме служебните задължения качествено.
По всичко личи, че нещата в "Пирогов" не са нормални. Дори само 50% от оплакванията да отговарят на действителността. Има обаче нещо много важно, което учудващо медиите не желаят да коментират. И няма да се изненадам, ако случаят в "Пирогов" се окаже, че е първата скрита бомба, цъкаща след управлението на служебния кабинет на Огнян Герджиков. И веднага ще обясня прогнозите си. Известно е, че сегашният президент Румен Радев е стратегът на правителството на Огнян Герджиков. Веднага след съставянето на кабинета се започна една политическа вакханалия. За един кратък период от време в България бе осъществена жестока политическа чистка по всички етажи на управлението на държавата. Така здравният министър Илко Семерджиев изгони шефа на "Пирогов" проф. Стоян Миланов и неговия екип. Същото стори и в други медицински заведения. На мястото на Стоян Миланов бе назначен именно Асен Балтов, който, според работещите в болницата, не е способен да изпълнява своите задължения.
Дали има и други цъкащи бомби? Ще се чуе!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари