Шествие в деня за борба със СПИН-а

Автор:
Петък, 17 Май 2013 13:15
Шествие в деня за борба със СПИН-а

На 19 май доброволците на Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/ ще отбележат Международния ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН с шествие по Главната улица в Пловдив и Пункт на съпричастността.
За 5-та поредна година младите хора ще изразят подкрепата си към засегнатите от страшната болест, които в световен план вече наброяват 34 милиона.

Инициативата е част от планираните дейности по програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" на МЗ, по която работят младежки клубове от 18 града в страната.
Доброволците на НАРД в Пловдив ще започнат кампанията точно в 18 ч. с шествие от Римския стадион до Фонтана пред сградата на Община Пловдив, където ще бъде обособен Пункт на съпричастността.

На него всеки жител на града ни ще може да запали свещичка, да получи контрацептив, образователни материали и информация за болестта и начините на предпазване.
Вниманието на минувачите ще провокират и експериментални улични театрални форми, разработени от учениците от Клуб „Искам да успея" към ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери".
Денят за съпричастност ще бъде отбелязан съвместно с младежите от Клуб „Заедно", Хасково, които, също като връстниците си от Пловдив работят по програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН".

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм