Жозеф Дол, ЕНП: Балканите винаги са били приоритет за ЕНП

Автор:
Жозеф Дол, ЕНП: Балканите винаги са били приоритет за ЕНП

Рисковете за Европа от приобщаването на Западните Балкани са равни на нула. Това каза министър-председателят на България и председател на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция по време на Срещата на върха на Европейската народна партия (ЕНП) в София, в която участва и председателят на ЕНП Жозеф Дол.
„Днес не говорим за ляво и дясно, не говорим за политически партии. Аз съм благодарен на всички партии, както и на шестимата лидери от Западните Балкани, че дойдоха тук. Това е успех на България, на българския народ и аз от името на хората благодаря за това, че до един са тук“, заяви Борисов.
„Надявам се президентите Вучич и Тачи да си подадат ръка и да покажат, че Балканите имат европейско бъдеще“, сподели министър-председателят и допълни, че един от големите проблеми пред Европа днес е Брекзит.
„Утре ще говорим много за това, което се случва, но от миналия Съвет досега не виждам нещо да се е променило в тази посока. Истински сме разтревожени от двете споразумения - излизането на САЩ от ядреното споразумение с Иран и търговското споразумение“, каза още Бойко Борисов.
По казуса с българските превозвачи премиерът Бойко Борисов обясни, че Европейската комисия е върнала част от текстовете по линия на транспортните фирми. „Някои от тях ни удовлетворяват, други - не. Така че в момента министърът на транспорта Ивайло Московски и екипът му пишат опровержение по някои от точките и се надявам да продължим да работим в тази посока и да имаме съответната подкрепа“, посочи Борисов.
„Балканите винаги са били приоритет за ЕНП. Трябва да работим за този регион в името на бъдещите поколения“, бяха думите на председателя на ЕНП Жозеф Дол. „Отговорността за това, което става на Балканите, е отговорност и на Европа“, подчерта Дол. По думите му Балканите са в границите на Европа, имаме обща история, общ географски район и в общ интерес е това да е един сигурен и проспериращ регион.
„България и нейният министър-председател Бойко Борисов могат да ни помогнат, защото никой не познава положението и проблемите, които съществуват на Балканите, по-добре от него“, отбеляза Жозеф Дол. Той посочи, че трябва да приветстваме свършеното от Бойко Борисов и че българският премиер трябва да запознае лидерите на партии в ЕНП с различните влияния в региона.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  Бомбето Радев с поредна новобранска издънка. Докато ББ приема европейския политически елит за важни преговори, шофьорът на самолет Радев събира на ифтар - мюсюлманска вечеря фесове и чалми... https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/889/Image_6863889_126.jpg
  https://www.novini.bg/uploads/galleries_pictures/2018-20/big/%D0%BB%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B5%D1%81-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-57724.jpg

 • А

  А малоумника читател? Плювньо!

 • читател

  отговори на: А

  Не "Ааааааакай" - червен тъпанар. Бягай за баклава при фесовете в Джамията, а можи и при шофьора на самолет Радев в президенството... Той за това става май - да пие кафета и лапа баклава с чалмите.http://nws2.bnt.bg/p/r/u/rumen-radev-iftar-535917-810x0.jpg Никой за слива не го бръсне от световните лидери. https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201805/1526557006-deeed.jpg

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм