Катаджия и шофьор на Преслава жалят присъди за убит пешеходец

Автор:
Неделя, 11 Февруари 2018 08:20
Катаджия и шофьор на Преслава жалят присъди за убит пешеходец

Шофьорът на попфолкзвездата Преслава - Иван Саравски и катаджията Костадин Илиев жалят присъди пред Апелативен съд Пловдив, свързани с убийството на възрастен пловдивчанин на пешеходна пътека и опит водачът да бъде прикрит. Жали присъда и ромът Сергей Джамбазки - Серго, който пък е посредник при схема за фалшиви покупко-продажби и регистрации в КАТ, и умишлено е улеснил полицейския служител Костадин Илиев да използва служебното си положение за набавяне на противозаконни облаги.

Сарафски е осъден на 2.5 г. затвор, че е причинил смъртта на Петко Петков /84/ на пешеходна пътека в Пловдив на 6 декември 2014 г., Никулден, и е опитал да прехвърли вина върху друг.

Водачът е действал по указания на полицейския инспектор Костадин Илиев от Пътна полиция - Пловдив.

При управление на автомобила си Ауди А3 Иван Саравски удря фатално 84-годишния пловдивчанин Петко Петков на пешеходна пътека и бяга.

След това уговаря Борислав Ташев /31/ да поеме вина, като признае, че той е управлявал автомобила.

Ташев първоначално се съгласил, но след това разкрил истинския извършител.

Полицейският инспектор Костадин Илиев е осъден на 2.5 години затвор затова, че на 06.12.2014 г. в Пловдив е спомогнал на Иван Саравски да избегне наказателно преследване, като към присъдата е прибавено осъждане за държане на боеприпаси за огнестрелни оръжия – над 100 патрона, без да има за това надлежно разрешително.

Ромът Сергей Джамбазки – Серго, служил за посредник при схема за фалшиви покупко-продажби и регистрации в КАТ, е обвинен, че умишлено е улеснил полицейския служител Костадин Илиев да използва служебното си положение за набавяне на противозаконни облаги. Той обаче не обжалва осъждането си.

Условната си присъда от една година затвор не жали и поелият първоначално вината за катастрофата Борислав Ташев.

Саравски преди много години е съден за хулиганство и оттогава - вече 13 години не е имал никакви криминални деяния, заявяват адвокатите му Паскалев и Стоянов.

Според тях той работил на 2 места, за да издържа семейството си и бившата си жена и трябвало да го пуснат на свобода, за да продължи да се грижи за тях.

Делото е насрочено за понеделник.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм