Курсове по кулинария, туризъм и кино в Пловдив

Автор:
Сряда, 13 Септември 2017 11:59
Курсове по кулинария, туризъм и кино в Пловдив

Един от най-бързо развиващите се стартъпи започва нови дейности в Пловдив.

Преди близо 2 години ученици от ЕГ „Иван Вазов” създадоха стартъп, който за малко време успя да спечели призове за най-добър стартъп на България и най-добър млад предприемач на Пловдив.

След тези успехи, основателите на компанията – вече студенти, се насочиха към международния пазар, където запознаха редица хора с дейността си – производство на книгосвет /уред за безвредно четене на тъмно/.

LEA споделят, че благодарение на капитала, който са натрупали от конкурсите за финансиране на младежки стартъпи, те са успели да да обзаведат свое арт пространство в сградата на Capital City Centre.

Идеята е от тази есен в ново обзаведената зала на LEA да стартират курсове по изкуствата, насочени към всички младежи от град Пловдив с желание да развиват креативността си. Новият проект на пловдивската студентска компания започва броени месеци, след като младежите бяха поканени да споделят своите идеи на една от най-престижните световни конференции в света – TED.

Курсовете стартират през месец октомври. Всички те ще бъдат с продължителност 3 месеца (12 седмици) и ще бъдат водени от ентусиазирани млади лектори с натрупан опит по темата. Водещите на всеки курс бяха селектирани през лятото след оспорвана конкуренция, която премина през няколко етапа. Ето и темите на отделните курсове:

- Литература и творческо писане

- Кулинария

- Туризъм

- Кино

- Ръчно изработени изделия

- Рисуване и история на изкуството

- Актьорско майсторство Записването се осъществява чрез имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., където всички, желаещи да участват, могат да зададат своите въпроси. За най-ентусиазираните участници в курсовете, организаторите обещават специални награди.

За повече информация може да посетите facebook страницата на стартъпа: https://www.facebook.com/LEAcompany/

Класовете по изкуствата са част от концепцията за развитието на Пловдив в сферата на културата и домакинството му като европейска столица на културата.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари