Двудневен ролерфест на Лаута

Автор:
Сряда, 17 Май 2017 08:06
Двудневен ролерфест на Лаута

На 20 и 21 май 2017 г. Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Екстрем скейт", заедно с екипа на Run and Roll България и подкрепата на Община Пловдив – Район Тракия организират за първи път в Пловдив РОЛЕРФЕСТ ПЛОВДИВ 2017 за малки и големи. Събитието е под наслов "Да караме заедно ролери в Пловдив".

Ролерфестът ще се проведе в различни локации на града, подходящи за каране на ролери и ролкови кънки. Целта на мероприятието е да се популяризира ролер спорта сред малки и големи, като начин за здравословно и приятно прекарване на свободното време, да се развиват социалните контакти между младите хора, да се мотивира тяхното желание за спорт и развитие на двигателната им култура, и не на последно място – да даде възможност на хората от град Пловдив и други градове на страната (София, Стара Загора, Бургас, Ямбол, Пазарджик и др.) да правят заедно това, което обичат – да карат ролери.

Фестивалът ще бъде официално открит на 20 май в 08:45 часа, пред Ескалибур в парк Лаута, като ще продължи със състезания за Купа Лаута в различни възрастови групи на Картинг писта Лаута.

Най-добре представителите се ще бъдат наградени с купи, медали и грамоти, осигурени от спонсорите. След това ще се вземе участие в "Алея на спорта" в парк Лаута - представяне на различни видове спортове и спортни клубове, които ще бъдат снимани с дрон. И в двата фестивални дни са предвидени карания в подходящите за това градски зони, както и демонстрации и слалом трикове с ролери между конуси.

В програмата на Ролерфеста е включен Уъркшоп „Да караме заедно ролери" – безплатни уроци за начинаещи без ограничение във възрастта по ролери и ролкови кънки (quad кънки), в които желаещите да се пробват ще се запознаят с правилата при обуването на ролери и слагането на протектори, както и ще придобият основни умения при различните движения на ролери или кънки като засилване, правене на завой, спиране и др.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари