Трайчо Трайков, Нова Република: Да си върнем откраднатия патриотизъм

Автор:
Неделя, 19 Март 2017 17:14
Трайчо Трайков, Нова Република: Да си върнем откраднатия патриотизъм

Тези, които работеха за обезбългаряването на Пиринска Македония, днес са готови да угодят на съветските си господари

Години наред българското дясно странеше от темата за българския патриотизъм - сякаш смяташе, че той е едва ли не "ретрограден", "русофилски" или по някакъв друг начин антимодерен, коментира Трайчо Трайков, член на ръководството на дясното обединение Нова Република.
Ние не говорихме достатъчно по темата и тя ни беше открадната от хора, които търсят плакатни изяви чрез един иначе свят идеал, зад който да скрият нечистоплътните си действителни цели. Може би затова и напоследък започна да се говори за "модерен патриотизъм".
Истината обаче е, че има един-единствен, възрожденски и традиционен български
патриотизъм - проевропейски, продемократичен и хуманен.
В центъра му са теми като образованието, човешките права и равноправието, и достойното място на България в европейската цивилизация. Негови изразители са хора като Левски, Ботев, Раковски, Бенковски, Захарий Стоянов – хората, които са нашето упование, подчертава Трайчо Трайков.
Той обаче напомня, че в новата българска история има какви ли не предателства спрямо идеала на тези наши икони. Аз съм убеден, че истински български патриот не би допуснал например Коминтернът да обяви голяма част от българската нация във Вардарска Македония за "не-българи"; комунистите им измислиха език и азбука в услуга на враждебни за нас интереси, а после разстреляха държавниците, които трагично опитаха да съберат заграбените парчета от България.
Същите хора и техните тайни служби продължиха след това години наред да работят за обезбългаряването на Пиринска Македония,
за да угодят на съветските си господари.
А техните наследници днес са готови да продадат на пост-съветския милитаризъм каквото поискат от тях - икономика, история, национално достойнство.
Междувременно част от тези предатели, докато търгуват с български паспорти, се прегръщат с финансирани от Москва крайно националистически европейски партии, които истерично обявяват българи и румънци за своя най-голям проблем.
И всички заедно се опитват да разрушат най-хубавото, което се е случило на България от поне сто години насам - обединена, мирна Европа, в която между българите вече няма истински граници.
Как да върнем на нацията изгубения дух на оптимизъм, надежда и устременост? Има само един отговор – "Нова Република", коментира Трайчо Трайков.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

 • читател

  Мощно гласуване с №11 за категорична победа на ГЕРБ над БСП.
  Партията Столетница - БСП винаги е водела България до разруха:
  или като обяви мораториум по външния дълг и изолира България от света по времето на Луканов,
  или като гръмна цялата банкова система и докара хиперинфлация при Виденов и проф. Румен Гечев,
  или като гръмна и фалира КТБ при пагубното управление на БСП и ДПС през 2013-14.
  Мощно гласуване с №11 за продължаване на дясно-центристкото управление на България.

 • Здравка

  Предложението ти в Пловдив е отчайващо