Бисерчета на доброто в ДГ Мирослава в Централен

Автор:
Сряда, 06 Декември 2017 16:53
Бисерчета на доброто в ДГ Мирослава в Централен

Кметът на „Централен“ Георги Стаменов се отзова на поканата на директора Радка Гъркова, която ежегодно организира детския празник за Никулден.

На 6. декември в ДГ „Мирослава“ се състоя празник, посветен на водното царство, в което се включиха всички деца, педагози, директорът Радка Гъркова, кметът на „Централен“ Георги Стаменов и родители.

По повод Никулден ръководството на ДГ „Мирослава“ позволява на децата да използват басейна на воля. „Да сложат банските костюми и да се отдадат на игра във водата“ призова г-жа Гъркова децата. „Бисерчета на доброто“ се нарича празникът, който включва синхронно плуване, игри с пирати, търсене на златната рибка в голяма водна мида, състезание за най-добри плувци.

Седем бяха бисерите, които ръководството на детската градина и гостите на празника хвърлиха във водата с пожелания за малки и големи. Георги Стаменов, който традиционно е гост на празничните инициативи в детското заведение, пожела здраве, щастие и безгрижни игри на децата. Радка Гъркова използва повода да пожелае сполука и благоденствие на всички през 2018г. Над 60 деца се събраха около басейна в „Мирослава“, която е една от малкото детски градини в „Централен“, даваща възможност на децата да се запознаят с водните спортове още от ранна детска възраст.

Бисерче на доброто хвърли в басейна и председателят на училищното настоятелство Пенка Конакчиева, която се обърна не само към децата, но и към родителите в името на положителните събития за всички през новата година. ДГ „Мирослава“ работи по програмата „Монтесори“, а на 15. Септември 2017г. Георги Стаменов откри нова мултифункционална детска площадката във вътрешния двор на заведението.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари