Слугинажът на футболните рефери

Автор:
Неделя, 03 Декември 2017 21:02
Слугинажът на футболните рефери

Изминалият кръг недвусмислено показа, че българският футбол няма да се оправи. Докато съдиите не спрат да се навеждат удобно пред ЦСКА и "Левски". За съжаление голяма част от журналистите също носят червения и синия екип и много пъти коментарите им нямат нищо общо със случващото се на терена.

Разбира се, това е въпрос на морал, макар че не бива заради личните си пристрастия да изкривяват истината. Но поне не оказват пряко влияние върху резултата. Докато онези съдии, превърнали се във футболните ибрикчии - се превръщат в откровени престъпници, защото крадат труда на треньорите и играчите, за да угодят преди всичко на смешните червени и сини футболисти, които при всяка несполука започват да квичат като заклани и веднага обявяват война на Боби Михайлов и целия състав на БФС. А шефът на съдиите Петър Петров е еталон на откровен помияр. Защото да паднеш на колене пред ЦСКА, за да се извиниш за грешка на съдия, наистина трябва да си направен от помия.

Естествено измислените грандове веднага се възползват от страха, който обземат арбитрите. Защото Петър Петров ясно заяви, че няма да търпи хора, които не се справят със задълженията си. Което означава, че "Левски" и ЦСКА не бива да губят мачове. Така например в два от последните мачове на сините съдиите бяха много внимателни и "принципни". Никола Попов "не видя", че срещу "Верея" голът на победата на "Левски" бе вкаран с ръка. Друг арбитър - Валентин Железов, свири уникална дузпа за сините срещу "Пирин", с която софиянци поведоха с 1:0 и после спечелиха мача.

Ето какво заяви старши треньорът на "Пирин" Милен Радуканов: "Поздравявам отбора на "Левски" за победата и главния съдия. Да е жив и здрав и да продължава да се развива по същия начин. На терена и на скамейката на играчи на "Левски" ги хвана срам. Петият съдия е казал на част от играчите ми, че не знае какво е отсъдил Железов и че за първи път вижда такова нещо. Дойдохме, за да се борим, и до дузпата се справяхме. След гола пък домакините не знаеха къде се намират. Такава игра от моите момчета не бях виждал", коментира Радуканов.

"При нас ситуацията е много тежка. Опитвам се да повиша самочувствието на момчетата, но след такъв гол е трудно. Убива ги. Жалко е. Да, и при 0:0 на полувремето "Левски" можеше да ни бие и с три, и с пет гола разлика. Беше ясно, че след като останахме с човек по-малко, е важно да не губим с голям резултат. Щом съдията е преценил, значи е имало червен картон на Суда. Той тази вечер взе само "правилни решения", иронично допълни още треньорът.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари