Р. Петков приветства златните ботевисти от '67-а

Автор:
Р. Петков приветства златните ботевисти от '67-а

Шампионският отбор на Ботев от 1967 г. бе посрещнат днес от изпълняващия длъжността кмет на Пловдив Розалин Петков, зам.-кмета по спорта Георги Титюков и шефа на Дирекция Спорт в общината Петър Зехтински.
Особено ми е приятно, че мога да приветствам героите на Пловдив от 1967 г., заяви Розалин Петков.
Нека има повече такива дати, с които да се гордеем - имаме нужда от едно младо и силно поколение, каза още Петков.

Да се надяваме, че настоящият отбор на Ботев скоро ще повтори тържеството отпреди 50 години, пожела Георги Титюков на Ботев.
Аз мечтаех да играя с някой от Вас. Много съм скандирал имената ви. Няма толкова трудно първенство, в което сте извоювали първото място, посочи Петър Зехтински.
Той сравни стила на игра на Динко Дерменджиев – Чико, с когото е имал честта да играе, с този на легендарния Йохан Кройф.
Баща ми е от Локо Пд, брат ми също, но аз съм израстнал в Ботев-първо по трибуните, а след това съм играл в този отбор. С бати Динко сме играли заедно, макар и само 1 година, и сме си подавали топката със затворени очи, допълни Зехтински.
Благодарение на тези хора аз и моето поколение сме закърмени с идеята Ботев, каза президентът на клуба Ангел Палийски.
Надявам се тези успехи, които те са постигнали, да продължим и ние, добави той.
Легендарните футболисти получиха от община Пловдив сувенири и фланелки с Логото на Пловдив –европейска столица на културата.
Апогеят на тържествата по честването на 50-годишнината от титлата на Ботев е утре в Драматичния театър, където ще бъде връчен и почетния знак на Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари