Футболист опитал да купи мач на Локо Пд

Автор:
Вторник, 16 Май 2017 14:33
Футболист опитал да купи мач на Локо Пд

Районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу футболист, опитал да купи мач.

Това е първи обвинителен акт по този текст от Наказателния кодекс, който Районна прокуратура - Пловдив внася за разглеждане в Районен съд - Пловдив.

До 2015 г. Иван С. бил активен футболен състезател.

На неустановена дата през същата година на мобилния му телефон се обадил непознат мъж и му предложил да се срещнат в Пловдив, за да си говорят за футбол.

Той се съгласил. На срещата при него отишъл млад мъж, който обвиняемият не познавал, и му разяснил, че иска от него да участва в манипулиране на мачове на отбора, в който играе, като за целта трябва да привлече и други свои съотборници.

След като изслушал предложението, футболистът категорично отказал да се включи в подобно начинание и си тръгнал.

В началото на месец октомври 2016 г. Иван С. отново получил обаждане по мобилния телефон от непознато за него лице, което пожелало да се срещнат и да говорят за футбол.

Той се съгласил.

На срещата дошли двама непознати мъже, като единият от тях бил същия, с който се били видели през 2015 г.

Те искали от него да намери няколко футболисти от отбора на ПФК „Локомотив“-Пловдив – юношески отбор до 19 г./участващи в група U19/, които щели да участват в предстоящия на 5 октомври 2016 г. мач от шампионата на горепосочения отбор с ПОФК „Ботев“-Враца.

Двамата непознати настояли Иван да предложи на няколко футболисти по 1000 евро, за да бъде манипулиран резултата от футболната среща.

За „услугата“ те му обещали да получи „възнаграждение, от което ще остане доволен“.

Футболистът разговарял с трима футболисти от отбора, които категорично отказали да участват в манипулирането на футболната среща, както и съобщили на своя треньор.

По-късно е била уведомена полицията.

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Иван С., на 25 г., за това, че като извършител в съучастие с неустановено лице – като подбудител, в условията на продължавано престъпление – от началото на месец октомври 2016 г. до 3 октомври 2016 г., е предложил на другиго облага, която не им се следва, за да повлияят на развитието на спортно състезание – футболна среща, като деянието е извършено по отношение на повече от две лица и на участници в състезанието, ненавършили 18 години – престъпление по чл.307г. ал. 1 т.1 и т.2 във връзка с чл.307в ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с ал.1 във връзка с чл.26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари