Акция за опазване на черешовата реколта в Родопи

Автор:
Сряда, 16 Май 2018 10:48
Акция за опазване на черешовата реколта в Родопи

Първо РПУ Пловдив охранява черешовите масиви в Община Родопи по време на кампанията по прибиране на селскостопанската продукция.

През изминалата седмица се проведе разяснителна кампания на територията на Община Родопи. На срещите между ръководството на полицейското управление и собствениците на черешови градини в част от населените места попадащи в обхвата на 1-во РУ, се набелязаха мерки, които да бъдат предприети по опазване на продукцията, както и маршрути за обход.

На две смени, дневна и нощна вече патрулират служители на полиция и жандармерия в районите с черешови насаждения. Те разговарят на място с производители за възникнали проблеми с цел предотвратяване на посегателства.

„Изключително съм удовлетворен от действията предприети за гарантиране спокойствието на собствениците на черешови градини и благодаря за положените усилия, на началника на Първо РПУ Петър Тодоров и ст.инспектор Димитър Костов, отговорник за района на Община Родопи“, коментира кмета на общината инж. Пламен Спасов.

Засилено полицейско присъствие, ще има през периода 14 май – 20 Юни.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм