Кметът на Кричим: Без милост към лоши служители

Автор:
Петък, 19 Май 2017 14:55
Атанас Калчев Атанас Калчев

Кметът на Община Кричим Атанас Калчев е категоричен, че служители на администрацията, които не работят в интерес на гражданите на общината, ще бъдат наказвани включително с отстраняване от заеманата длъжност.

Той се обърна към жителите на Кричим във фейстраницата си с призив да го сигнализират лично за лошо отношение или неизпълнение на служебни задължения от подчинените му служители, като пое ангажимент за незабавни проверки, мерки и действия по сигналите.

Ето и цялото обръщение на Атанас Калчев към жителите на Община Кричим:

Уважаеми съграждани,

Случилите се през последните дни някои административни "ситуации", ме накараха да стигна до категорични изводи, които смятам, че са решаващи за доброто управление на общината и на администрацията като цяло. Силата на добрия ръководител е в добрия и компетентен екип, и всяко изключение от тази максима е пагубно за резултатите от общата колективна работа.

Затова всеки, който заема някакъв пост в общината - било то ръководител, началник, директор, директор на детско заведение или длъжностно лице с ръководни функции, делегирани му по закон, било то на трудови или служебни правоотношения, е длъжен да помни първо своите задължения, а след това и права, и да не забравя, че първо е в услуга на гражданите на Кричим, а после на себе си, или на някой друг. Всеки, който забравя за това, е длъжен да си тръгне, а ако не може сам, ще му бъде указано.

Апелирам към всички мои съграждани, които имат основателни възражения или конкретни оплаквания от работата и отношението на служители на община Кричим, да сигнализира за това, като бъдат уверени, че не само ще бъде извършена детайлна проверка по изложеното от тях, но и ще бъдат предприети съответните действия, а при необходимост и радикални такива в съотвествие с действащото законодателството в Р България.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)