АБВ с конкретна стъпка – 300 лв. за новородено в Брезово

Автор:
Понеделник, 20 Март 2017 08:11
АБВ с конкретна стъпка – 300 лв. за новородено в Брезово

АБВ доказва с действия, че предлага реални и изпълними неща в програмата си. Една от конкретните ни стъпки в борбата с демографската криза и подпомагане на младите семейства вече е направена в Брезово- община от Пловдив област, съобщи водачът на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21" там Владимир Маринов. Коалицията на модерните в ляво отива на предстоящите избори на 26 март с бюлетина номер 8.
По предложение на общинския съветник от АБВ и кандидат за народен представител от листата на АБВ-Движение 21 в Пловдив област Сава Савов местният парламент е приел решение за отпускане на финансова помощ на първо новородено или осиновено дете с постоянен адрес на територията на Община Брезово за 2017 година. Помощта е в размер на 300 лв. Сред изискванията са родителите да имат навършени 18 години и завършено не по-ниско от основно образование, както и поне единият да е с постоянен адрес на територията на общината.
Сава Савов е категоричен, че по този начин младите семейства в Брезово ще получават реална подкрепа и това ще един от стимулите да остават, живеят и отглеждат децата си в общината.
„Като говорим за реално подпомагане на младите семейства, ние ясно казваме: В следващия парламент ще продължим да настояваме за поетапното въвеждане на безплатни детски ясли и градини и ще го поискаме още при гледането на новата бюджетна процедура за 2017 година", каза водачът на листата на АБВ-Движение 21 в Пловдив област Владимир Маринов. По думите му тази стъпка ще подпомогне семействата, ще даде равен шанс на всички деца и ще бъде стимул хората да остават и отглеждат децата си в родните си места.
„Също така предлагаме през втората година майчинството да се изравни с размера на минималната работна заплата, но да не се обвързва с нея, тъй като това ще обрече вдигането на минималното трудово възнаграждение. Ще насърчаваме майките към връщане на работното място като идеята е те да вземат пълния размер на майчинството за първата и втората година, заедно със заплатата", посочи още Владимир Маринов.
Като реална стъпка за подпомагане на младите и работещи хора той посочи и въвеждането на минимална работна заплата за висшисти които работят на позиции, изискващи висше образование – с 30 % над стандартната – 600 лв. „Така ще подпомогнем младите хора с по-високо образование да останат в България и да работят в системи, които не са високо заплатени – като музеи, читалища и др., добави Владимир Маринов.
Водачът на листата на АБВ-Движение 21 за Пловдив област посочи взетото в Брезово решение като поредното доказателство за това, че програма на коалицията предлага конкретни решения и в същото време отчита спецификата и особеностите на всеки един регион. „Ние не говорим за решения по принцип, а за конкретни решения за всяка една община в областта. Хората от листата ни са местни, те познават проблемите на общините, в които живеят и работят", каза Владимир Маринов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари