Нова площадка за игри и в ДГ Космонавт

Автор:
Сряда, 10 Октомври 2018 10:51
Нова площадка за игри и в ДГ Космонавт

Началото на учебната година в район „Северен“ започна с откриване на 11 нови площадки за игри в детските градини, а днес бе прерязана лентата за успешен старт на дванадесетата. Радостните стопани на най-голямото детско заведение в „Северен“ - ДГ „Космонавт“, посрещнаха гостите си с празнично настроение и вече напълно уреден двор.

Кметът на района инж.Ральо Ралев, заместник-кметовете д-р Кр.Асенов и К.Георгиев, гл.експерт „Образование и култура“ Н. Нончева бяха поздравени още от входа на градината от Слава Антова, директор на градината, от нейните учители и засмени деца. „Спечелен проект на Община Пловдив „Проектиране и изграждане на нови детски площадки“ даде възможност и в този дом за най-малките жители на „Северен“ да се изгради отлично обезопасено и модерно оборудвано място за игри.

Вложението за изграждането на площадката е 6000 лв., като градината участва с 35% от тази сума със средства от бюджета си“ - обясни директорът Сл.Антова.

Към нейното удовлетворение се присъедини със сърдечни думи и кметът Р. Ралев, който поздрави целия екип на градината с финализирането на проекта, който гарантира на градината площадка за игри и спорт, сертифицирана за качество и безопасност. Той не скри задоволството си, че през тази година в пет детски заведения на района бяха спечелени и реализирани проекти за изграждане на нови площадки за игри и днес е откриването на последната от общо дванадесет за района.

Малчуганите огласиха двора с песните си, а след прерязването на лентата и пожеланието игрите да са „по вода“, изненада на присъстващите поднесоха малките космонавтчета. В спортни екипи като на истински мач те изиграха първата си футболна среща върху новия терен, а като разбраха, че и кметът обича футбола, поканиха него в единия, а Кр. Асенов – в другия отбор, за да стане още по-весело на игровото поле.

Емоционалното откриване на площадката за игри в ДГ „Космонавт“ бележи финалът на този тип прояви за 2018 г., но всички директори на седемте детски градини в района са с нагласа, че и през следващата година ще участват в проекта на Общината за изграждане на нови детски площадки.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм