3 нови возила смениха 27-годишните на социалния патронаж

Автор:
3 нови возила смениха 27-годишните на социалния патронаж

Три нови товарни коли марка „RENAULT”, модел „TRAFIC” бяха закупени от Община Пловдив за нуждите на „Домашен социален патронаж“. 

Заместник-кметът Георги Титюков лично изпробва един от микробусите.

Те ще се използват за разнос на топла, разнообразна и подходяща за различни заболявания храна в 5 от районите на града, включително кварталите Прослав, Коматево и Остромила.

Всеки автомобил ще обслужва средно по 80 адреса дневно, а потребителите на услугата са 400.

Още 50 имат желание да се възползват от нея, съобщи Титюков.

По думите му в зависимост от това дали се включва само разнасяне на храна или и помощ в домакинството цената на домашния патронаж е около 80 лева месечно.

Услугата за разнос на топла храна е част от социалната политика на Община Пловдив. Насочена е към задоволяване на жизнените потребности на самотни и трудно подвижни възрастни хора, с физически или други увреждания.

Освен това потребителите на услугата ще получават и допълнително съдействие от екипа на „Социални дейности” в патронажа при организирането на бита и социалния си живот.

Трите нови автомобила ще заменят половината от остарелия автопарк на „Домашен социален патронаж”, който включва 6 коли.

Подмяната на най-старите микробуси (произведени през 1990 г.) ще намали чувствително разходите за ремонт, поддръжката, разхода за горива и смазочни материали, както и ефективността и качеството на социалните услуги, предлагани от Община Пловдив.

Фирмата – доставчик „Омникар Ауто” ООД е избрана след проведена обществена поръчка от Община Пловдив. Стойността на новите автомобили е 139 680 лева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм