Откриха нова детска площадка в Белите брези

Автор:
Откриха нова детска площадка в Белите брези

Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район Южен Борислав Инчев откриха нова детска площадка в парк Белите брези.

Използвам възможността да благодаря на кмета Иван Тотев, защото съоръжението се осъществява с подкрепата на Голяма община, каза Инчев.

Виждате колко е оживена, пожелавам си винаги да е така. Има нужда от още деца в България, заключи той.

Тя отговаря на всички европейски изисквания, покрита е с противоударна настилка и има люлки, пързалка и други съоръжения за игра на деца до 12 години.

Площадката е по изричното желание на живеещите в квартала, които редовно посещават парка, поясни кметът на Южен.

Той допълни, че от районната администрация до 1 юни ще изградят още две детски площадки - в Коматево и на бул. Александър Стамболийски от №82 до 84.

Площадката е изградена със средства на Голяма община, която има сключен рамков договор за такива съоръжения на стойност 450 000 лева.

По този контракт се изграждат 5 до 6 големи детски площадки за година, посочи кметът Иван Тотев и допълни, че следващата такава ще е в район Северен.

Паркът е много подреден, виждам огромна промяна за последната година.Тук вече работата е приключила, остава само поддръжката. Администрацията на район Южен се справя прекрасно с нея, похвали кметът управата на района.

В бюджета на Пловдив са предвидени и 30 000 лева за поставяне на видеонаблюдение в парка, което най-вероятно ще се случи до няколко дни, каза още кметът на района Борислав Инчев.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм