Централен активен в кръводаряването

Автор:
Четвъртък, 12 Октомври 2017 14:43
Централен активен в кръводаряването

В 13.00ч. днес 12.10.2017г. приключи поредната акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване на район „Централен“, в която се включиха 8 човека и дариха общо над 3,2 л. кръв.

„Наблюдаваме запазваща се тенденция за висока активност сред гражданите. Район „Централен“ е сред районите в гр. Пловдив с най-много участници в тази кампания.“, коментира екипът от „Районен център за трансфузионна хематология – Пловдив“ и благодари на организаторите и подкрепата на Георги Стаменов в тази благородна кауза.

От 8.30 до 13.00 ч. всеки от общо 8-те включили се дариха по 450 мл. кръв. Сред тях имаше както служители на администрацията, така и жители на района. Кампанията премина успешно и без причини за безпокойство за всички участници.

Напомняме, че през 2016г. „Дарете кръв, подарете живот“ привлече 9 доброволни кръводарители. За първи път тази година за целта се използва линейка, която бе паркирана пред администрацията на „Христо Г. Данов“ 39. Предишни години се предоставяше помещение в самата административна сграда.

„Благодаря на отдадения медицински екип и на всички включили се в кампанията. Това е една положителна инициатива, която район „Централен“ ще подкрепя и в бъдеще.“, сподели кметът Георги Стаменов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари