Кеч: Дани Каназирева-Савина Петкова в ОбС

Автор:
Четвъртък, 12 Октомври 2017 10:28
Кеч: Дани Каназирева-Савина Петкова в ОбС

С 32 за, 9 против и 3 въздържали се ОбС гласува предложенията за изменение на бюджета.

Четвъртата точка от дневния ред предизвика рехави дебати от опозицията. Искри прехвърчаха между съветник №1 Савина Петкова и лидера на Съюз за Пловдив Дани Каназирева.

Сметки за стойността на ремонта на квадратни метри плочки и настилки в Тютюневия град и пред Голямата базилика, скараха общинските съветници при обсъждането на точката.

Да гласуваме цвета, формата на бъдещата настилка и дали ще бъде с дупки или без, предложи иронично Гошо Къчков от мнозинството в отговор на искането на Костадин Гаров/ПФ/ настилката в Тютенивя град да бъде павета.
С 2 от 7-те млн. дадени от правителството за Европейска столица на културата, ще се подменят настилките в Тютюневия град, а с 1 млн. лева - ще се изгради площад пред Голямата базилика.

500 000 лв, предвидени за ремонт на подлеза на ул. Гладстон тази година, няма как да се усвоят, защото обществената поръчка е отменена, а нова не е обявена.

Затова те ще бъдат пренасочени за ремонт на улици, благоустрояване, за ДГ Ралица и отстраняване на пукнатини на асфалта на булевардите Македония, Никола Вапцаров, Александър Стамболийски, Димитър Талев и надлез Родопи.

100 000 лева гласувани в началото на годината за техническо задание при проектирането на стадион Пловдив, бяха намалени на 24 000 лева. Останалите 76 000 лева бяха прехвърлени в резерва.
Тези предложения за изменение на бюджета бяха гласувани на сесията в четвъртък.
Припомняме, че в началото на 2017-а за отстраняване на течовете в подлеза бяха гласувани близо 7 млн. лева, от които 500 000 лева трябваше да бъдат усвоени до края на декември.

В предложението се отлага срока за ремонт на съоръжението за 2018 и 2019 г., а сумата пада до 5 млн. лева.
Слави Георгиев /ПФ/ поиска отговор на въпроса защо парите, предвидени за обследване на стадион Пловдив падат от 100 000 на 24 000 лева.
Господин Титюков, ще можете ли да отговорите? С този въпрос председателят на ОбС Савина Петкова се обърна към Георги Титюков, който замества зам.-кмета по общинска собственост Димитър Кацарски докато е в платен отпуск.

Колкото мога – ще отговоря отвърна Титюков в характерния си лежерен стил и предизвика недоволството на опозицията.
Първоначалната оферта на арх. Валентин Маринов за техническо задание е била 82 000 лева, а в момента е 24 000 лева. Затова останалите 76 000 лева отиват в резерва и не виждам нищо лошо в това, обяви Титюков.

Общинският съветник Атанас Узунов пък поиска техническото задание да бъде съоъбразено спрямо лицензионните стандарти на ФИФА и УЕФА и Георги Титюков прие предложението от името на вносителя.

Защо обществената поръчка за 7 млн лв за подлеза на Гладстон, обявена преди няколко месеца, беше прекратена и отменена? Защо бе намалена стойността й от 7 на 5 млн. лв и коя част от подлеза на Гладстон ще бъде реконструирана и кога.

Тези въпроси зададени от председателя на Съюз за Пловдив и общински съветник Дани Каназирева станаха ябълката на раздора с председателя на ОбС Савина Петкова.

Дали има кой да отговори, попита съветник №1 имайки предвид факта, че вносителят Димитър Кацарски е в отпуск.

Е, това вече е абсурд, отвърна Каназирева.

Абсурд е, че не задавате тези въпроси в комисиите, отбеляза съветник №1 Савина Петкова.

Госпожо Петкова, няма да ми правите забележка. Където искам там ще си задам въпросите, репликира Каназирева.

Това не е достойно поведение на юрист, отбеляза зам.-шефът на ОбС Пепа Деведжиева.

Ще си задавам въпросите където преценя, отсече Каназирева.

Относно подлеза на Гладстон ще бъде ремонтирана частта, която влиза в проекта за площад Централен без двете платна на бул. Цар Борис Трети обединител, обясни Титюков.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари