Георги Стаменов: Да изчистим Бунарджика

Автор:
Сряда, 13 Септември 2017 09:40
Георги Стаменов: Да изчистим Бунарджика

За първи път тази година районната администрация се обединява с най-активната неправителствена организация в града под тепетата - JCI Plovdiv

На 16.09.2017г. от 10.00.ч. в парк Бунарджика ще се проведе традиционното почистване, в което се включва администрацията на район „Централен" и неговите жители. Акцията, която тази година ще се проведе съвместно с неправителствената организация JCI Plovdiv, ще стартира в 10.00 часа, от площадката пред паметника на Левски на централната алея и е част от националната кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно".

Парк Бунарджик е защитена природна забележителност и едно от любимите на пловдивчани места на територията на района. Районният кмет Георги Стаменов призовава всички жители на най-големия район в града под тепетата не само да почистват България в един ден под формата на кампания, но и да имат ежедневно отношение към местата в близост до техните жилища и работни места. „Вярвам, че една инициатива има по-голям отзвук и по-добър ефект когато се реализира съвместно. Благодаря предварително на младите хора от JCI Plovdiv, както и на моите колеги за участието.", коментира Георги Стаменов.

За всички, които желаят да се включат в почистването, ще бъдат осигурени ръкавици и чували: на 16.09. в 10.00ч., както и предварително в сградата на район „Централен" на ул. „Христо Г. Данов" 39. След като жителите съберат отпадъците от парка могат да ги депонират в контейнерите за битови отпадъци на ул. „Волга",зад Националната търговска гимназия (на алеята) и на ул. „Никола Петков".

„Да почистим България" за първи път се провежда на 12 май 2012 година под егидата на bTV Media Group, когато цяла България се обедини с една мисия - да изчистим България за един ден.
Събитието се превръща в една от най-мащабните доброволчески инициативи в България. Над 2500 бизнес организации от всички сектори на икономиката, всички 28 областни администрации и 265 общини, президентската институция и няколко министерства се включват традиционно всяка година. До момента в кампанията е обединила над 1 350 500 доброволци.

Иницаитива има за цел да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

Ключов партньор на кампанията тази година е Министерството на околната среда и водите. Инициативата се подпомага от над 230 частни организации.

Нека заедно направим Пловдив по-чист!

За JCI Bulgaria:

Junior Chamber International (JCI) е международна неправителствена организация, обединяваща млади, амбициозни и активни хора от цял свят. Тя е създадена през 1915 г. в САЩ и има представителства в над 120 държави и близо 200 000 члена. JCI Bulgaria e създадена през 2011 година и в момента има активни 5 локални секции: в София, Пловдив, Варна, Плевен и Свищов. Организацията оперира в няколко области на дейност – бизнес инициативи, социални дейности, международни проекти и благотворителни каузи. В Пловдив организацията съществува от 2013 година, като към момента в нея участват близо 30 активни млади хора. - http://jci.bg/

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари