В. Маринов с 2.70, Николов с най-висока оценка

Автор:
Петък, 19 Май 2017 16:48
В. Маринов с 2.70, Николов с най-висока оценка

Бившият председател на ОбС Пловдив арх. Илко Николов е с най-висока оценка на досегашните етапи от конкурса за главен архитект на Пловдив.

Той е получил най-висока оценка на писмената си концепция за стратегическото развитие на Пловдив - 4, 50.

Останалите двама кандидати, допуснати до конкурса - Георги Ахрянов и Хубена Салджиева са оценени от комисията съответно с 4,20 и с 4.00.

Заради оценки по-ниски от 4, от надпреварата са дисквалифицирани арх. Валентин Маринов - с 2,70, арх.Емил Жечев - с 2,80 и арх. Борис Лазарков - с 3,90.

Крайният резултат от конкурса ще стане ясен на 5-ти юни, когато е устната защита на концепциите.

На 29-ти май в сградата на ОбС тримата кандидати ще представят пред обществеността стратегиите си за развитието на Пловдив.

Ето решението на Комисията:

На 18.05.2017 г. комисията, назначена със заповед № 17 ОА562/16.03.2017 г. на кмета на Община Пловдив  оцени писмените концепции за стратегическо управление на кандидатите за длъжността „Главен архитект” на Община Пловдив на тема: „КОНЦЕПЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ИНСТРУМЕНТИТЕ НА ГРАДСКО ПЛАНИРАНЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ  НА  ПРОБЛЕМИТЕ НА ГР. ПЛОВДИВ ПРИ ВЗЕМАНЕ НА  КРАТКОСРОЧНИ РЕШЕНИЯ В УСЛОВИЯ НА НЕКОНФЛИКТНОСТ С ЦЕЛИТЕ НА ДЪЛГОСРОЧНО ПЛАНИРАНЕ”.

Съгласно чл. 30, ал. 4 от Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители до защита на концепцията за стратегическо управление се допускат следните кандидати:

1. Арх. Димитър Георгиев Ахрянов – оценка 4.20;

2. Арх. Хубена Иванова Салджиева – оценка 4.00;

3. Арх. Илко Николов Николов – оценка 4.50.

Не се допускат до защита на концепцията кандидатите, получили оценка по-ниска от  4.00 както следва:

1. Арх. Валентин Димитров Маринов – оценка 2.70;

2. Арх. Емил Жечев Жечев – оценка 2.80;

3. Арх. Борис Александров Лазарков – оценка 3.90.

На 29.05.2017 г. от 16.00 часа в сградата на Общински съвет Пловдив, ул. „Авксентий Велешки” № 20 (Заседателна зала) допуснатите кандидати ще имат възможност публично да представят концепциите си пред обществеността.

На 05.06.2017 г.  допуснатите кандидати следва да се явят в сградата на Община Пловдив, пл. „Стефан Стамболов” № 1 (зала 36) за защита на концепциите  си  пред комисията, назначена със заповед № 17 ОА562/16.03.2017 г. на кмета на Община Пловдив както следва:

1. Арх. Димитър Георгиев Ахрянов – 14.00 часа

2. Арх. Хубена Иванова Салджиева – 15.00 часа

3. Арх. Илко Николов Николов – 16.00 часа.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (9)

 • ами ОПЕРетата?

  Главният архитект не може да бъде ПРОЕКТАНТ - тогава какво става с мъртвородените му чертежи за НОВ БИЛДИНГ за пловдивската ОПЕРЕТА (сякаш КултурДом Борис с Караконджула сме го направили само за ЧАЛГА???), както и другите от фризера на Илийко Николов = БАЛЕТ, ЦИРК, КОЛИЗЕУМи (докато занемаряваме сгради като КОСМОС, ГАЛЕРИЯТА, КОНЦЕРТНА, ПОЩАТА)

 • Градът няма ПЛАН

  Всичко това е дрън-дрън, празни приказки, въздух под налягане - докато Градът (пардон, градчето със затихващи функции, препълнено с комплексари от царевиците) НЯМА ГРАДОУСТРОЙСТВЕН ПЛАН. Тарикати застрояват "заслони" по автобусните спирки на лесно място с хубав транспорт по на три-пет етажи, ей, майни, опомнете се, помните ли подВОДНИЯ гараж под езерото дето до усмирителни ризи го докараха?!

 • Член журито за зидари

  Предните коментари са на отпадналите кандидати!

 • От гилдията

  Г-н Николов е достойната кандидатура и като архитект и като човек.

 • читател

  Политическият нюх на арх. Николов го вкара в сляпа улица... Да видим професионалният му нюх дали пак няма да го вкара в улица без изход... Три пъти мисли, един път режи... И не залагай на политически отрепки арх. Николов, аутсайдерството е вирус и се разпространява и извън политиката...

 • 'къв главен архитект, 'кви пет лева

  Местността ПЛОВДИВ щом няма градоустройствен ПЛАН (на времето в епохата на Йосиф Шнитер имаше!) значи няма нужда от "главен" архитект. Всеки ловък ПОДМАЗВАЧ щом умее лозунга "прав си, кмете!" - даже и когато е от Електротехникума (от Механото - даже печели бонус) няма да пречи на "проект"анта ИМПЕРИАЛист, дето занемари толкоз заварени имоти

 • От гилдията

  Колегата Хубена Салджиева е най-подходящата кандидатура - и като архитект, и като човек. Хвала!

 • ......

  Тези конкурси са безсмислени. На целия град беше ясно кой ще спечели.

 • Проф. Мърморски

  Д-р Неделя не се грижи за психоемоционалното състояние на арх. Маринов! Лоши показатели!