Кметът даде старт на Панаира на занаятите

Автор:
Петък, 19 Май 2017 15:15
Кметът даде старт на Панаира на занаятите

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде снощи официалния старт на десетото издание на Панаира на занаятите в Пловдив, разположен на ул."Райко Даскалов", старата Узун чаршия.
„През следващите дни това място ще бъде едно от най-притегателните в града ни. Радвам се, че имаме възможност да работим с занаятчиите в Пловдив. В лицето на общината имате партньор, заедно реализираме добрите идеи и по този начин правим нашия град по-богат на култура, по-богат на изкуство и събития", заяви кметът Иван Тотев и подчерта, че скоро в Стария град ще бъде открита първата уличка на занаятите в Пловдив.
Председателят на Националната занаятчийска камара Иван Влаев изрази гордостта си от събитието и поздрави организаторите, че превръщат Панаира на занаятите в традиция.
„Това е показателен пример как една идея се превърна в приказка", сподели председателят на Регионалната занаятчийска камара Тони Симидчиева.
Официалното откриване бе предшествано от празничното дефиле, което започна от площада пред Общината, премина през главната улица и завърши на площад "Римски стадион".
80 занаятчии от цялата страна участват в юбилейното издание на Панаира на занаятите. Те са разположени на 60 шатри на Малката главна, като акцент е пленерът по луларство. И тази година има гостуващи майстори от чужбина.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари