Ральо Ралев се включи в празник на ДГ Дъга

Автор:
Ральо Ралев се включи в празник на ДГ Дъга

Днес ДГ „Дъга” посрещна скъпи гости за своя празник на добротворството.

Кметът на района инж. Ральо Ралев бе дошъл с ръководния си екип, за да участва с децата в подготвения с много вълнение празник „Доброто продължава”.

Директорът на институцията Дима Симеонова приветства множеството от деца и учители, родители и гости с настъпващия 24 май – Ден на българската просветата и културата и на славянската писменост -  и обясни с какво тържеството на нейните малки питомци е по-различно от всички други, които район „Северен” организира в майските дни.

Децата от „Дъга”, техните учители и родители са водени от благородната идея да помагат надеждата и вярата в доброто да съпътстват ежедневието на обитателите от Дом за възрастни хора „Св.Василий Велики”.

Желанието на възрастните да учат децата от малки да искат да правят добро е претворено в дела: за обитателите на Дома са осигурени 2 нови климатика за помещението им по трудова терапия, към което се прибавя и продуктово дарение в размер на 500 лева.

Ознаменуването на доброто, на приятелството и надеждата децата осъществиха по вълнуващ начин със своето вълшебно творчество. С песни и танци, с разноцветни костюми и под звуците на жизнерадостни ритми 200 малчугани пяха за своята любов към детството, към обичта между хората, към възторжените си родители, които с основателна гордост се надпреварваха да ръкопляскат и да снимат празничното разноцветно множество.

Инж. Ральо Ралев, трогнат от благородната изява, сподели, че на такова тържество досега не е присъствал, но надеждата, очакването му е то да бъде само първата от много подобни прояви на човеколюбие и грижа за изграждане на хуманни ценности в нашите деца. На всички малки творци с добри сърца от ДГ „Дъга” той пожела да са здрави и щастливи през идващите летни месеци.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари