Извадиха Манол Пейков от УС на Пловдив 2019

Автор:
Четвъртък, 18 Май 2017 11:20
Сн. Програмата Сн. Програмата

С 33 за, 1 против и 0 въздържали се ОбС Пловдив гласува Манол Пейков да бъде изваден от Управителния съвет на фондация Пловдив 2019.
Предложението направи на микрофон общинският съветник Гошо Къчков/ГЕРБ/.
Причината – евентуален конфликт на интереси заради предложен българо-румънски проект на общинската фондация за издаване на брошура по повод 10 години от приемането на България и Румъния в ЕС.
Манол Пейков предложил да застане зад проекта и даже лично да издаде книжката.
Тя е 60 страници, като 30 от тях са на български, а останалите 30 ще се правят от румънците.
Предложението на Гошо Къчков бе направено, след като зам.-председателят на ОбС Ангел Иванов/БСП/ обясни, че има конфликт на интереси и направи сметка, че едната страница на брошурата струва 300 лева.

Със същата точка ОбС прие и Амелия Гешева да излезе от Управителния съвет на фондация Пловдив 2019.

Припомняме, че тя става зам.-министър на културата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (10)

 • читател

  Бре, тези "благодетели на българската култура" и литература се оказват най-обикновени лакоми бакшиши с включен апарат на турбо режим срещу парите на българския данъкоплатец.
  Браво на БСП за осветяването на далаверата, на ГЕРБ за светкавичното предложение и за всички общинари гласували за изхвърлянето на поредния нагъл тип в ролята на "бай Ганьо - издател" от фондация Пловдив 2019...

 • Бояна

  Всички от гражданската квота трябва да напуснат.
  Има достатъчно инж., които да ги заместят.
  Задължително изискване - да не владеят чужди езици, да не ползват социални мрежи, да не четат.
  Ето предлагам аз инж. Гошо Къчков- Ръководител отдел „ПЖПС” в Ж.П. секция – Пловдив

 • Бояна

  До читател.
  Някога книга прочели ли сте или думата ви звучи благозвучно. Нарочно ви е с малка буква.
  Да наречеш Манол Пейков - нагъл тип в ролята на "бай Ганьо - издател" от фондация Пловдив 2019... е обидно за всички четящи.

 • читател

  отговори на: Бояна

  м. пейков е прекалено малък, а лакомията му прекалено голяма, за да пиша за него с главни букви. Виж ако беше майка му може... И целият пост с нелеп опит за прилапване на пари от ФП 2019, вероятно щеше да е с главни букви, в чест на огромната литературно-меценатска лакомия...

 • Боян

  Боянче, ако "великият" издател М. Пейков е искал 300 лева за превод и печат на страница на английски език, това е наглост, меко казано. Толкова не получават и преводачите в Кремъл и в Белия дом. Една страница технически текст се превежда за не повече от половин до един час. Цената в България е 6-8 евро, в Европа максимум 25 евро, т.е. 50 лева вземат в Европейския съюз преводачите, а Жанчевият син иска шесторно! Срам и позор! При това член на УС на фондацията!!!

 • отстранете и ЧЕТИРИМАТА

  Подписалите ПУБЛИЧНО възражение четирима ОРТАЦИ НА ДАЛАВЕРАТА също следва единодушно да бъдат любезно отстранени от ОбСъвет, с благодарност и с Тиквен Медал Ерм от мутрополията. Хвала!

 • Ками

  Тя затова ли Божана Апостолова роптае срещу кмета, защото са махнали синчето от яслата. Има право.

 • читател

  Manol Pejkov malko sram i selska 4est njama li, ta da ne se tika tamр kadeto ne mu e mjastoto... Da izdava knigi na sljokovica - tam, v art-idiotshtinite e nenadminat i da остави ФП 2019 за управление от адекватни пловдивски културтрегери...

 • читател

  Утре ли да очакваме komi4noto предложение за връщането на Mаnol Pejkov в ФП 2019 и който го прави на monolovica li ste go vnese?!?!?

 • Запознат

  Не, MANOL4OVICATA е отложена за по следваща сесия. След PLOVDIV 4ETE, че и там ще се чете много на MANOL4OVICA!!!