Ральо Ралев гост на ДГ Славей за Деня на земята

Автор:
Петък, 21 Април 2017 10:08
Ральо Ралев гост на ДГ Славей за Деня на земята

Студеното време не разколеба многобройните обитатели на ДГ „Славей“ да посрещнат в аванс 22 aприл- Деня на Земята – празник, за който те се готвят вече цяла седмица.

За детското заведение изявата е традиционна и всяка година идеите за реализирането и стават все по-интересни, а вълнението на децата – все по-голямо.

Директорката на градината Любка Биволарска обясни на децата, че природата си има своите капризи – студено и дъждовно е, но даже така празникът радва и малките стопани на детското заведение, и техните гости. Кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев поздрави децата с организирания от тях празник и всички заедно разгледаха изложбата от изработки на малките майстори.

Техните експонати бяха направени предимно от отпадъчни материали, а когато ги представяха на гостите, с удоволствие обясняваха тайните на техниките, които са използвали.

В двора на детската градина, под огромен купол, работеха най-големите – децата от подготвителна група, които с особена гордост показаха голямо земно кълбо, изработено също от отпадъчни материали. Кулминация на празника стана разрязването на нетърпеливо чаканата пица, от която имаше за всяко дете, и раздаването на кошниците с храна за всяка група.

Ухаещи на вкусно, тези чакани от децата подаръци предизвикаха бурни ръкопляскания и щастливи усмивки, а хапването на въздух, под дворния купол, накара децата да възкликват, че това е най-хубавото нещо, което са яли. Малчуганите получиха обещание пикникът сред потъналия в зеленина двор да се повтори отново веднага щом слънцето стопли земята.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари