Гърневски влиза с 4486 преференции

Автор:
Понеделник, 27 Март 2017 09:05
Гърневски влиза с 4486 преференции

Бившият син кмет на Пловдив Спас Гърневски пренарежда градската листа на ГЕРБ със събраните от него 4486 преференции и влиза в новия парламент, научи Plovdiv-online.

Той игра с печелившия № 11/11 на вота.

ГЕРБ Пловдив е качил с малко резултата си от предишните парламентарни избори и събира гласовете на над 61 хиляди пловдивчани, като така твърдо вкарва 5 депутати. Възможно е да влезе и 6-ти при разпределението на вота от малките партии, непрескочили 4-процентната бариера, сред които са Да, България, Нова Република и Реформаторския блок.

От трите единствено Да, България минава бариерата в Пловдив, но заради слабия си национален резултат, няма да има депутат в парламента.

Ще се боря за интересите на Пловдив, това е единствената ми кауза, коментира новината за избора си Спас Гърневски пред Plovdiv-online.

Той е категоричен, че битката с олигарха Гергов ще води вече на национално ниво.

Вижте Още по темата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  Групата ГЕРБ ще бъде истински колоритна - наш Спас, Антон Тодоров, Г. Марков... Пребитите като кучета на изборите партизани ги чакат перманентни престрелки...

 • дясен

  Сега чакаме вече Альоша да бъде бутнат ! Като Кмет , Спас не успя, сега от името на Централната власт, трябва да го бутне ! Длъжен е ! Напред и нагоре бате Спасе , доведи докрай това дело, да се маха окупатора от Бунарджика , цял Пловдив е с тебе !

 • чукча

  И в далечния Сибир,Спас е нашият кумир!
  Той е Нобелов писател,фаворит е на читател!
  Той е нашият поет и на Гергов враг заклет!
  Трубадур на всяка власт,без съмнение е Спас!
  Читанка?