Тотев и Инчев с първа копка за чисто нова улица

Автор:
Понеделник, 20 Март 2017 11:57
Тотев и Инчев с първа копка за чисто нова улица

Градоначалникът на Пловдив инж. Иван Тотев и районният кмет на Южен Борислав Инчев дадоха стар на изграждането на чисто нова улица - продължение на Борис Шивачев, между Димитър Талев и края на бул. Македония.

Проектът е на стойност 60 хил. лева, а срокът за изпълнение - 40 дни.

Ще бъдат изградени нови тротоари, паркоместа и осветление. На втори етап се предвижда трасето да стигне до продължението на бул. Македония, но е необходимо отчуждаване на частен имот, каза Борислав Инчев.

700 хил. лева е капиталовата програма на Южен за 2017. Първите набелязани обекти са асфалтиране на ул. Етна до училище Димитър Талев, паркинг на ул. Одеса. Ще се построят 3 нови детски площадки - в Коматево, на Стефан Стамболов и до Кауфланд.

Голям паркинг за 63 коли ще се изгради по ул. Димитър Талев до бензностанция Хаджията Груев.

Виждате, че в който и район на Пловдив да стартираме строителните програми, парите са повече от всякога, коментира кметът Иван Тотев. Даваме повече отговорности на районните администрации и кметове включително за проектиране на нови пътни връзки каквато в Южен ще е тази между ул. Беломорска и бул. Ал. Стамболийски. Районът е пълен с изградени и строящи се нови кооперации и се нуждае от буквално нова пътна инфраструктура, каза Тотев.

Една от артериите в Южен - ул. Даме Груев ще бъде тотално реконструирана втключително с разширяване, което да позволи изграждане на паркоместа. Проектът най-вероятно ще струва около 2 млн. лева, каза още Иван Тотев.

Стартира и работата по Коматевско шосе в частта, която е към квартала, след като инспектиращите археолози вече са дали разрешение за участъка, добави градоначалникът.

В петък пък са направени двете отчуждителни сделки с имоти, които позволяват още на 5 април да се удари първа копка на новия бул. Северен.

Издирени са и всички собственици на имоти по Модър-Царевец, където също кще стартират процедури по отчуждаване, каза още Иван Тотев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари