Гърневски даде Гергов на Окръжна прокуратура

Автор:
Четвъртък, 09 Март 2017 09:40
Гърневски даде Гергов на Окръжна прокуратура

Сигнал за сделката с Пловдивския панаир е внесъл общинският съветник и представител на общината в Общото събрание на Пълдин Туринвест Спас Гърневски.

Документът е депозиран лично до шефа на Окръжна прокуратура Румен Попов на 21-ви февруари 2017 г.

В сигнала общинският съветник отправя молба Окръжна прокуратура да разпореди комплексна проверка за сделката за публично-частното партньорство, чрез което Георги Гергов сложи ръка на Пловдивския панаир.

4 месеца след като бях избран за представител на общината получих сигнали с фрапиращи факти за фалшифицирани протоколи и грубо погазване на закона, манипулиране на съдебни експертизи и съставяне на документи с невярно съдържание, които са потънали в предишното разследване, оповести Гърневски на сесията.

Да придобиеш предприятие със 150 млн. активи без да дадеш и 5 лева – или е гениална схема на този, който може да постигне това, или държавата ни е разградена кочина.

Ако второто е вярно – то в България могат да успеят само свинарите, бе категоричното заключение на Гърневски.

За разлика от други  в този ОбС, участвали в разграбването, аз се отчитам пред вас, отсече Гърневски, визирайки общинския съветник от БСП и предишен представител на общината в Общото събрание на Пълдин туринвест Николай Радев.

Няма да спра да работя по този въпрос - избран съм от вас и ще продължа работата си докрай, декларира Гърневски по повод многобройните упреци, че спасява Гергов, получени след оттеглянето на точката на миналата сесия.

Ето и текста на документа, депозиран в Окръжна прокуратура:

До Окръжна прокуратура Пловдив

 

г-н Румен Попов

Окръжен прокурор

 

С И Г Н А Л

От Спас Георгиев Гърневски

Общински съветник и представител на Община Пловдив

в Общото събрание на акционерите в „Пълдин Туринвест“ АД гр. Пловдив

 

Уважаеми г-н Окръжен прокурор,

 

С решение № 318, взето спротокол №12 от 14. 07. 2016 г. на Общински съвет /ОС/гр. Пловдив съм избран за представител на Община Пловдив в     Общото събрание на акционерите в „Пълдин Туринвест“ АД гр.Пловдив. Дружеството е създадено през 2006 г. с решение №177, взето с протокол № 10 от 15. 06. На Общински съвет – Пловдив.

Четири месеца по късно след запознаване с наличните документи за дейността на дружеството, получени сигнали и публикации в медии и социалните мрежи, и официални преписки с институции на 10.11. 2016г., на Сесията на Общински съвет гр. Пловдив изнесох доклад с хронологията и констатации по сделката. В тях са изнесени фрапиращи изводи за съставянето на нелегитимни и фалшифицирани протоколи на базата на които са вписвани измененията в собствеността на дружеството. Твърди се за грубо показване на Търговския закон, както и манипулиране на съдебни експертизи и съставяне на документи с невярно съдържание, че материали пратени в органи на прокуратурата са „потъвали“.

 

Лично аз констатирах внушителна разлика в оценките на апортираните имоти между тези на Общината и частните партньори във вреда на Община Пловдив. Проверявайки един от сигналите установих криминално изграждане на обществен обект, който цели 15 години функционира абсолютно незаконно независимо, че оторизираните институции са знаели за този прецедент...

След изслушването на Доклада общинския съвет с голямо мнозинство / с 39 гласа за от 43 присъствали на сесията / гласува той, заедно с всички приложени документи да бъде изпратен до Народното събрание, Министър–председателя, Министъра на Вътрешните работи, Главния прокурор и Групата европейски прокурори наблюдаваща работата на българските магистрати, което бе осъществено в края на м. ноември с официална кореспонденция.

Г–н Окръжен прокурор, като имам пред вид, че Окръжна прокуратура Пловдив е компетентния орган, който трябва  да бъде сезиран с подобен сигнал, касаещ сериозен пловдивски обществен интерес, като съм убеден в професионалния капацитет и принципност на институцията която ръководите отправям този Сигнал  към Вас.

Прилагам Доклада си изнесен на Сесията на Общински съвет на 10 ноември 2016 г.,  Резюме от него  и съпътстващите ги доказателственни, както и другите изнесени публично по медиите документи.

Трябва да ви насоча вниманието върху обстоятелството, че на 19. 04. 2017 г. изтича давностния срок на най-важното решение на управителните органи на дружеството-Четвъртата промяна на капитала му, след което Общината губи собствеността и контрола си върху колосални активи.

Като общински съветник избран от Общинския съвет да отстоявам интересите на градът ни в „Пълдин Туринвест“ АД Пловдив Ви призовавам да разпоредите комплексна проверка, касаеща юридическата,финансово–счетоводната и данъчна чистота на тази сделка.

Повече от 10 години тя е обект на коментари, съмнения, внушения и възмущения съпътстващи обществено – политическия живот под тепетата. Време е да научим истината за нея такава каквато е. Би било предателство към градът ни ако я оставим да изтече в блатото на давността.

Прилагам следните документи :

1. Решение на Общински съвет Пловдив №318 взето с Протокол № 12 от 14. 07. 2016 г.

2.  Резюме на Доклад за създаване на „Пълдин Туринвест“ АД Пловдив и преструктуриране на капитала му.

3. Решение на Общински съвет Пловдив № 177 взето с Протокол № 10. от 15. 06. 2006 г. с Устава на „Пълдин Туринвест“ АД Пловдив

4. Решение на Общински съвет Пловдив № 364 взето с Протокол № 17 от 12. 10.2006 г.

5. Решение на Общински съвет Пловдив № 1 взето с Протокол № 1 от 18. 01. 2007 г.

6. Решение на Общински съвет Пловдив №22 взето с Протокол № 2 от 08. 02. 2007 г.

7. Информация публикувана в социалните мрежи на 27. 10. 2016 г. с Документ 1 и Документ 2 съдържащи разкрития на МВР според справка на ГД „ Криминална полиция“  през 2010 г.

8. Преписка с „Пълдин Туринвест“ АД Пловдив изх.№  13 / 17. 10. 2016г.

9. Преписка с  Община  Пловдив изх. № 16 ОБС 280 /04.11.2016 г.

10. Преписка с  РЗИ  Пловдив изх. № 6798  / 24. 10 2016 г.

11. Преписка с РДНСК Пловдив изх. № ДК–05/2–00-919/ 08.11.2016 г.

12. Доклад за дейността на „Пълдин Туринвест АД Пловдив изнесен на сесия на Ощински съвет Пловдив на 10. 11. 2016 г.

13. Решение на Общински съвет Пловдив № 484 взето с протокол № 19.от 10. 11. 2016 г.

Спас Георгиев Гърневски

Общински съветник, представител на Община Пловдив в ОСА на „Пълдин Туринвест“ АД Пловдив

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (12)

Покажи предишните коментари
 • читател

  Браво Спасе!Разрови ги тези миризливи ягодински кочини и прати в Сибир грухтящите им обитатели!

 • Пловдивчанин

  Абе свинара ще бяга след изборите, то е ясно, затова тегли като полудял за последно кредити на панаира, а Пачо да провери дали др. почетен консул изобщо се води някъде в дружествата или е натопил членове на семейството си! Циркът се задава огромен и ще потопи и Позитано този път.

 • кочо

  Браво ПАЧО такива съветници трябва да има .Ще успееш. БРАВО .БРАВО

 • разум-ен

  ВСИЧКИ ПЛОВДИВЧАНИ НАЙ-ПОСЛЕ ТРЯБВА ДА НАУЧАТ ИСТИНАТА ЗА ТАЗИ ОГРОМНА ДАЛАВЕРА.КОМУНИСТИТЕ ВИНАГИ СА РАЗЧИТАЛИ НА КЪСАТА ПАМЕТ НА ХОРАТА, НА СДЕЛКИ И ДАЛАВЕРИ ЗАД КУЛИСИТЕ. И АКО НА 26. МАРТ ПЛОВДИВЧАНИ ПОДКРЕПЯТ ПАРТИЯТА НА ГЕРГОВ -ХАК НИ Е . ЗА ДА ВИДИМ НАЙ-ПОСЛЕ ОЛИГАРСИТЕ И ТЕХНИТЕ СЛУГИ В ЗАТВОРА, ЗА ДА ОСТАНАТ В МИНАЛОТО, НЕ БИВА ДА ИМ СЕ ДАВА И НАЙ-МАЛКИЯТ ШАНС. ЗА ТОВА ПОДКРЕПЕТЕ ПРОЕВРОПЕЙСКАТА ПОЛИТИКА НА ГЕРБ

 • възмутена

  Николай Атанасов Радев, който дълго време беше представител на общината и проспа всички схеми и далавери на Гергов, трябва да понесе най-после наказателна отговорност, ако има и грам правосъдие в Пловдив.

 • тото

  Г ласувайте за БСП та читателя да умре от яд.

 • г-жа Бандерова

  Г-н Гърневски, на следующата сесия на Общинский съвет да се обяви за заслужил гражданин на Пловдив!Хвала!

 • Бате Бойко

  Гергов беше седесар, а сега се прави на социалист, т.е. където е далаверата! Трябва да го изгонят от града завинаги!

 • Десен

  Гърневски вдига пушилки преди изборите, но ефект няма. По добре да обясни защо правителството на Борисов и лично Лукарски от Реформаторския блок подари 29% на Варна и 20% на Пловдив . Ако тези 49% бяха дадени на Пловдив щяхме да имаме лостове с които общината щеше да постави Гергов на мястото му. Така че Гърневски да отговори на този въпрос , а не да се прави на интересен преди изборите

 • читател

  Мощно гласуване с №11 за убедителна победа на ГЕРБ над БСП.
  Партията Столетница - БСП винаги е водела България до разруха:
  или като обяви мораториум по външния дълг и изолира България от света по времето на Луканов,
  или като гръмна цялата банкова система и докара хиперинфлация при Виденов и проф. Румен Гечев,
  или като гръмна и фалира КТБ при пагубното управление на БСП и ДПС през 2013-14.
  Мощно гласуване с №11 за продължаване на дясно-центристкото управление на България.