Пловдив с най-висок кредитен рейтинг

Автор:
Вторник, 07 Март 2017 11:57
Пловдив с най-висок кредитен рейтинг

Община Пловдив е с най-висок за българска община кредитен рейтинг - два пъти B+, съобщи днес кметът на Европейската столица на културата 2019 инж. Иван Тотев.

Това ни дава спокойствие, че всички проекти, по които работим с договори, включително нисколихвеният заем от ЕБВР, остават на същите ниски нива, обясни ползата градоначалникът.

Добрата новина е в резубтат на добрата работа на Общината през 2016, когато завършихме с преизпълнение на бюджета, с надвишена приходна част, като основна роля има високия ръст от придобитите нови имоти в Пловдив.

Тази година към настоящия момент вървим с 350 хиляди лева повече по същото перо, което е категоричен факт за разрастването на Пловдив и по отношение на икономика, и на стандарт на живот, каза Иван Тотев. Като се има предвид, че 2016 бе рпекордна по този показател, виждаме, че сделките с имоти не само се запазват, но и бележат нов ръст.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • читател

  Някой недоволен червен боклук да се изкаже, че пак е недоволен от кмета на ГЕРБ? Жалко, че заради талибаните с тоги на цацаратурата пускането на Зоологическата градина се отлага за неопределено време. Жалко за пловдивчани...

 • ахаххаах

  Пич , я не се излагай!
  Какви червени боклуци , какви 5 лева?
  Не сме слепи и хайде да не си затваряме очите пред факта , че много, много са негативните неща и абсурдите в този град. С тия залъгалки няма как да се хващат вече хора-рейтинги и тем подобни глупости. Варна се справя вече много по-добре от нас. За София да не говорим. Да, ама ние си имаме...Колодрумче-провал за "едва" 60 млн. , неясни далаверки също и около зоопарка , нито един инвеститор в града ни , а само в бедните общини край Тракия икономическа зона , да не говорим , че имаме напълно провален трапортен проект за толкова милиони и сме единствен среден по големина град в Европа без тролейбуси. Прекрасно! Но викаш червени боклуци , а ? Ами дайде да му ръкопляскаме на Иванчо Тотев за всичките абсурди в Пловдив , които могат да се изброяват до утре ?

 • читател

  отговори на: ахаххаах

  Я не се излагай... Тролеи нямаме именно поради заБатачването на градски транспорт от поредния червен боклук - Батаклиев... Само сляп човек може да каже, че Пловдив не се развива и то бурно. Това е нелепа пропаганда лъхаща на македонска наденица май... Сигурно и това, че Пловдив изпревари по строителни разрешения за 2016г. Варна и Бургас също е провал? Ай Ти сектора и т.н. сигурно са пак провали. Рейтинги не се дават, ако няма добри финансови показатели, така че и да не ти харесва, градът се развива уникално... Разбира се червените боклуци и придружните им отрепки от ветрилото на др. Гергов още пречат, ама няма да е дълго...
  На изборите с №11, за де не вкараме за пореден път България в поредната разруха, гарантирана от БСП и ДПС.

 • г-жа Бандерова

  Индж.Тотев изкачи Пловдив на финансовия покрив на света!Хвала!