Хакери на Путин и Тръмп базирани в Пловдив

Автор:
Сряда, 11 Януари 2017 14:44
Хакери на Путин и Тръмп базирани в Пловдив

Американският сайт BuzzFeed публикува „изтекла“ справка от частна разузнавателна структура, която е работела за опоненти на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп.

В документа, чиято автентичност засега не може да бъде потвърдена от американските медии, са описани срещи между представители на екипа на Тръмп и на руското правителство, пише Клуб Z.

Доналд Тръмп коментира през Туитър кратко и само с главни букви:

„ФАЛШИВА НОВИНА – ТОТАЛЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ЛОВ НА ВЕЩИЦИ!“

Изводът в доклада е, че правителството на Русия е „отглеждало, подкрепяло и подпомагало“ Доналд Тръмп от поне пет години и се възползвало от „личните слабости и сексуална разюзданост“ на бъдещия президент.

Документите били изготвени от бивш британски разузнавач.

„Решението на BuzzFeed да публикува доклада с „похотливи“ и недоказани твърдения предизвикаха буря сред медийната общност – дали това е етично?“, коментира „Гардиън“.

Британският вестник обаче се е свързал с представител на правителството на САЩ, който е определил източника като „напълно достоверен и добре информиран, който има репутация за добри контакти с Русия“.

Сенаторът републиканец Джон Маккейн публично се позова на доклада и го предаде на директора на ФБР Джеймс Коми още миналия месец, преди да бъде публикуван в медиите.

Докладът е от 35 страници, а изводите са, че Русия подкрепя Тръмп отдавна, но в същото време събрала достатъчно компометираща информация за него, за да може да го изнудва.

Компромати били събирани отдавна и за Хилъри Клинтън.

Цялата информация се контролирала лично от говорителя на Путин Дмитрий Песков.

В 35-страничния текст са описани в детайли много имена и срещи.

От едната страна е представителят на Тръмп Майкъл Коен, а от другата страна са представители на руските служби.

В края на документа се появява следния параграф:

„По отношение на практическите мерки, в Прага беше постигнато съгласие между двете страни да оттеглят „румънските хакери“ (вероятно базирани в родината си или в съседна страна в Източна Европа) и че останалите участници трябва да бъдат прикрити в Пловдив, България, където да изчакват. Относно плащането, сътрудникът на Иванов каза, че на участниците вече е платено от екипа на Тръмп и от Кремъл, въпреки че те изпълняват заповеди и са лоялни само към Иванов и неговия наследник, след като бе сменен от Путин във връзка с операцията срещу Клинтън в средата на август“.

Става дума за бившия началник на администрацията на президента на Русия Сергей Иванов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • Тони

    Браво на кмета, че ги е пуснал тук и развива високите технологии

  • читател

    Това са мръсните и космати ягодински изчадия на кочината с този адрез и питомци на червения олигарх-поданник на Путин,а именно Георги Гергов!Немедленно в кланницата!