Пловдив проходим, чистят малките улици

Автор:
Сряда, 11 Януари 2017 11:29
Пловдив проходим, чистят малките улици

След над 30-часовия обилен снеговалеж при минусови температури и снежна покривка от над 40 сантиметра тази сутрин всички основни пътни артерии в Пловдив са почистени до асфалт, съобщи директорът на ОП „Чистота" Иван Стоянов.
Заедно с него лично кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се включи тази нощ в ръководенето на снегопочистването. Безспирно работиха всичките 26 разпръсквача на сол и 55-те снегорина. Включени са 7 роторни снегорина и 7 мултифункционални машини за разчистването на пешеходните зони, тротоарите, площадите и велоалеите, които при зимната обстановка да се ползват от пешеходците.
„Между 02:00 и 03.00 ч. Снеговалежът спря, а към 05:00-06:00 ч., когато основните улици вече бяха на черен асфалт, влязохме в голяма част от вътрешнокварталните улици в районите „Централен, „Южен" и „Северен". В момента се работи в квартал „Прослав", започна работа в „Източен" и „Тракия". Всичките работнички ръчен труд действат по автобусни спирки, тротоарите и пешеходните подлези. Екипи на предприятието почистват за пореден път и дворовете на училищата и детските градини в града, за да осигурим нормален достъп до учебните заведения за първия учебен ден утре след приключващата ваканция", посочи директорът на „Чистота" Иван Стоянов.
Той припомни, че почистването пред частните жилищни, търговски и други обекти е задължение на собствениците.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)