Само 30 % излизат от лабиринта в 1-та стая за бягство

Автор:
Сряда, 14 Януари 2015 12:12
Само 30 % излизат от лабиринта в 1-та стая за бягство

Ако ви е скучно и искате за избягате от баналното всекидневие, вече може да го направите по най-нестандартния начин.

Предизвикайте мозъка си да работи на пълен капацитет като се поставите в една заключена стая, от която можете да излезете само ако решите всички загадки и то с ограничено време - точно 60 минути!

DOMUS REBUS, от латински „Къщата на Загадките“, е единствена в града и изцяло нов тип атракция, която се намира на Малката Главна в Пловдив, на ул. „Софроний Врачански“ 4, точно срещу Община Родопи.

Това е нестандартна по вида си мистична и много забавна игра, в която отбор от 2-ма до 5-ма играчи влизат в едно на пръв поглед обикновено помещение, но в хода на играта разбират, че нищо в стаята не е случайно, а е част от добре планирана и логично свързана история, в която само най-бързите, ловките и находчиви участници разгадават финала.

И за да е още по-напрегнато, всичко с което разполагат е точно един час. А времето в стаята тече безмилостно по-бързо от един час в реалния живот. Затова всички знания, умения, житейски опит и най-вече работата в екип са оръжията, с които играчите могат да се справят с всички препятствия. А това са - многобройни ребуси, загадки и пъзели, които ще трябва да решат, за да стигнат до заветния ФИНАЛ, докато използват логика, търсят улики и намират уникални скрити предмети.

„Това е истинско приключение! Влизаш в него, просмукан от сивото ежедневие, и се озоваваш в приказна страна, в която времето е спряло и същевременно тече неумолимо бързо.

Единствените, които могат да те изведат от там са отборният дух, бързата мисъл и…малко късмет.“, казва Цвети,един от първите  участници в Къщата.

Първоначално играта съществува единствено в интернет пространство, под формата на различни компютърни игри.

През 2007 г. в Япония се създават първите прототипи на логически пъзел стаи със загадки, които се наричат Real-life Escape Room Games.

За много кратко време стаите стават тотален хит, защото предлагат истинско вълнение и емоции, като създават реални спомени и вместо хората да местят пластмасовата мишка пред екрана, в Стаята те са мишките - те пипат, те отварят, те мислят и те са главните герои във филма.

Вече близо 5 милиона души са преборили сили с магическите приключенски стаи по света, а сега и пловдивчаните и гостите на града ще могат да пробват уменията и късмета си.

Не се изисква никаква предварителна физическа или интелектуална подготовка, дори напротив, физическата сила е абсолютно ненужна в Стаята, единствено силата на ума води до успех.

Ето защо играта е подходяща за всички възрасти и всякакъв тип хора, които са приключенски настроени.

„През Къщата вече минаха няколко семейства с деца между 8 и 14 години, отбори от ученици, една баба на 71 години, две бременни жени и всички те се чувстваха прекрасно“, споделят хората, които са измислили всичките гатанки и сложните мисловни пъзели.

„Страхотно, уникално, незабравимо преживяване. Това е от нещата, които всеки трябва да посети, защото думите са безсилни.“, казва Деси, която вече е разказала на всичките си приятели и колеги за Къщата.

Всеки, който иска да се опита да пребори Стаята може да го направи като предварително си резервира час в сайта на Domus Rebus .

Колко ви струва да опитате – цените са сравними с билет за кино или театър, а времето, което ще отделите е час и половина, от който 1 час е 100 % гарантирано забавление.

Цената се определя от броя на играчи, като по-големите групи имат по-голям шанс за успех и съответно индивидуалната цена за всеки играч от отбора е по-малка. 80 лв. е пакетната цена за отбор от 5-ма души, т.е по 16 лв. на човек.

Децата от 8 до 12 години включително играят безплатно, а при отбори от ученици над 13 години е задължително поне един от играчите да е пълнолетен.

Ако станете приятел на Фейсбук страницата на Играта, ще намерите много снимки, мнения на участниците и винаги актуална информация за предстоящото откриване на втората стая “The House of Cards”.

А дотогава, играчите ще станат част от първия филмов сюжет, наречен „The Missing Elements“, където през лятото на отминалата 1935-та година в Париж, двама влюбени ще търсят изгубените елементи от пъзела, за да открият пътя един към друг и да бъдат завинаги заедно.

Дали двете половинки ще станат едно цяло отново зависи само от находчивостта на отборите, дръзнали да прекрачат прага на „Къщата на Загадките“.

Повече информация на телефон: 0888 01 69 96

Едва 30% от отборите успяват да стигнат до края. А, Вие? Дали ще можете?

DOMUS REBUS ВИ ПРЕДИЗВИКВА!

 

ОСМЕЛЯВАТЕ ЛИ СЕ?

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)