Възстановяват Квадратната кула на Небет тепе

Автор:
Вторник, 25 Март 2014 12:04
Възстановяват Квадратната кула на Небет тепе

До края на март приключва работата по идейния проект за Небет тепе, съобщи кметът Иван Тотев.

Той е тотално обновен и много по-различен от този, с който преди 3 години Пловдив кандидатства за еврофинансиране, уточни градоначалникът.

В сегашния проект са включени много повече елементи - като например възстановяването на квадратната кула, която е била 14 метра висока, посочи градоначалникът.

Предвижда се и реставрацията на част от крепостните стени, които обхващат най-малко 3 исторически периода, сред които римски и средновековен.

На Небет тепе ще бъдат обособени места за отдих, ще се поставят пейки, рампа за инвалиди и художествено осветление, каза още кметът Иван Тотев.

Целта е до края на май с готовия проект да се кадидатства по Норвежката програма, която в момента е единствената отворена за европейско за финансиране и конкуренцията ще бъде много голяма, отбеляза градоначалникът.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Прави се пак нещо добро за Пловдив и няма оригване на македонска наденица, повърня от розовата боза на д-р Бозов и диария от палачинките на Бареков този капут.... Да не сте толкова натровени, че да сте по болници тролчета???