Симеон Дянков инкогнито в митница Пловдив

Автор:
Събота, 28 Август 2010 15:52

Вицепремиерът изслуша отчета в деня, когато освободи зам. на Ваньо Танов 

plovdiv-online

ImageИма трайно съживяване на икономиката в региона. Това е констатацията в отчета на Митница Пловдив, който бе представен в присъствието на финансовия министър Симеон Дянков в петък. Същият ден вицепремиерът освободи и заместник-директора на митниците Красимир Николов.

Той бе единственият заместник на Ваньо Танов, останал от предишното правителство. По думите на Танов Николов излиза от системата на митниците заради по-добра професионална реализация. Той е работил там от 1989 г., а от 2008 г. се издига до поста заместник-директор.

380 мил. лева приходи са отчетени през първите седем месеца на годината, което е с 57.5% повече в сравнение с предходната 2009 г., когато те са били близо 241 млн. лева, отчете още митница Пловдив. 

Представени бяха данни и за реализирания износ, който е в размер на 595 млн. лева и е с 46% повече спрямо предходната година. 

Дискутирани бяха и теми, свързани с взаимодействието с други регионално представени органи на изпълнителната власт, мерки за предотвратяване на незаконна търговия с акцизни стоки и тяхното последващо реализиране предвид предстоящото обнародване на Наредба за разпореждане с отнети и изоставени в полза на държавата акцизни стоки.

След срещата в Митницата Симеон Дянков хвърли в смут община Асеновград, където се появи без предупреждение.

Какво стана там - ТУК.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм