За 14 път Старинен Пловдив в Европейска нощ на музеите

Автор:
Вторник, 15 Май 2018 11:52
За 14 път Старинен Пловдив в Европейска нощ на музеите

На 18 май 2018 г. ще се проведе четиринадесетото издание на Европейската нощ на музеите. Общински институт „Старинен Пловдив“ отново участва активно в европейската инициатива, като екипът на културния институт е подготвил седем прояви в часовете между 18.00 и 00.00 часа.
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви. Европейската нощ на музеите е организирана за първи път през 2005 г. във Франция и само за няколко години печели много поддръжници и се разпространява успешно из цяла Европа. Българските музеи и галерии се включват в инициативата още в първото й издание.
По своя формат Европейската нощ на музеите е широко отворена програма, при това към възможно най-широк кръг от хора, които имат възможност не само да се докоснат до експонатите и творбите, които музеите и галериите показват, но и до техните послания. Концепцията на инициативата е да се достигне до голям кръг от хора и най-вече до младата аудитория чрез представянето на необичайна и забавна програма, която освен възможността за запознаване с постоянната експозиция, да предлага и други културни прояви, като например театрална постановка, литературно четене, музикална програма и др.
Екипът на ОИ „Старинен Пловдив“ Ви очаква на 18 май в сърцето на Пловдив – градът избран за Европейска столица на културата през 2019 година!

Малка базилика
• 18:00 ч. Откриване на изложбата „Свързване“ - живопис, графика, скулптура, плакат. Гостува Културно – информационен център на Република Македония в гр. София.
Балабанова къща
• Володя Казаков – изложба живопис „Нивото на река Дунав в сантиметри“, Сводеста зала
• 19:00 ч. - Откриване на изложба - живопис „Допълване“ на дуото Димитър Тошев и Тодор Васев – Дълбока зала.
• Изложба “От съкровищницата на Старинен Пловдив. Творби на Георги Божилов - Слона” – 1 етаж
Галерия „Златю Бояджиев“
• 20:00 – 21:30 ч. Поетичен дует на Славка Зашева и Рамела Бохосян
• 21:30 – 23:30 ч. Музикално – поетична вечер с участието на студенти по класическа китара и камерна музика на Стела и Костадин Динкови и поезията на Елена Диварова, Виолета Караджова и Евгения Тагарева.
Римски стадион
• 18:00 - 00:00 ч. – Отворен за посетители с вход свободен!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм