Диригентът на Детска китка - почетен гражданин

Автор:
Четвъртък, 09 Ноември 2017 13:18
Диригентът на Детска китка - почетен гражданин
Председателят на общински съвет Пловдив Савина Петкова ще връчиотличието "Почетен гражданин на град Пловдив", с което е удостоена проф. Златина Делирадева - диригент на хор Детска китка.
 
Официалното връчване на почетното гражданство е част от програмата на празничния концерт по случай 70-я рожден ден на хор „Детска китка“,който ще се състои на 11 ноември /събота/ от 19 часа в Дом на културата „Борис Христов“ .

Концертът ще бъде в две части с гост солистите Веселин Койчев (китара), Джеръми Мартин (саксофон) и група „Спектрум”.

Младите изпълнителки от хора ще представят песни от български и европейски композитори, джаз стандарти и изпълнения с етно мотиви. Премиера ще има „Песен на надеждата” от Сузана Линдмарк с хореография на Венцислава Еленска. Видео поздрав към празнуващите ще поднесе бившата хористка, световно известната оперна прима Соня Йончева.

В края на концерта на сцената ще се съберат над 150 настоящи и бивши хористи, за да изпеят заедно песните „Алелуя” на Ленърд Коен и „Родна стряха” по музика на Петър Льондев и текст на пловдивския поет Иван Николов.

Диригенти: Яна Делирадева и Златина Делирадева, на рояла Мария Калоферова, хор майстор Джулия Узунова.

Хор „Детска китка” е един от детско юношеските хорове с най-дълга история в България. В трите му състава в момента пеят 120 момичета от 35 пловдивски училища. Преди броени дни хор „Детска китка” беше удостоен с престижната награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци „Кристална лира 2017” в категория „Хорово изкуство”, а г-жа Златина Делирадева със званието „Почетен гражданин” на Пловдив.

Медийни партньори: БГ Радио и Катра ФМ

Партньори: Алианс за работа с доброволци, Държавна опера Пловдив, Магазини Тилия, Star хотел и Marton Partners.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари