Художници от 5 държави на пленер в Стария град

Автор:
Сряда, 13 Септември 2017 11:09
Художници от 5 държави на пленер в Стария град

Петима пловдивски и петима чуждестранни живописци ще творят от 16 до 26 септември на възроденото издание на Международен пленер по живопис Пловдив 2017 в къща Нишанян в Стария град.

Пленерът традиционно организиран в продължение на 40 години от Дружеството на пловдивските художници е един от най-старите в България. След 5 годишно прекъсване пленерът се завръща като част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Васил Стоев, Деляна Георгиева, Жени Бозукова, Иван Чакъров, Илиана Манукова и Николай Томов ще пресъздават красотата на Пловдив, Стария град и историческите и културни забележителности през своя поглед и творчески опит заедно с колегите си от Германия, Македония, Словения и Унгария. Авторите ще рисуват в отворени ателиета с ученици от художествените училища в града и студенти от АМТИИ. Пленерът ще приключи с официално откриване на изложба с творбите на авторите. Всеки участник ще предостави по две свои картини, които ще останат в града.

Организаторите от Дружество на пловдивските художници са предвидили и Ден на отворените врати за среща с участниците в пленера, който ще се състои седмица преди финала на 20 септември в къща Нишанян в Стария град.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари