Знакови личности влизат в УС на Пловдив 2019

Автор:
Понеделник, 11 Септември 2017 16:36
Знакови личности влизат в УС на Пловдив 2019

Значими личности от национална величина влизат в Управителния съвет /УС/ на общинската фондация Пловдив 2019, която подготвя кандидатурата на града за европейска столица на културата.

Сред тях са бизнесмен № 1 на България за 2015 Никола Добрев, дългогодишен директор на КЦМ 2000 АД, който не само спаси гиганта на тежката промишленост от най-голямата криза в началото на 90-те и след това при девалвацията на лева, но го превърна в структуроопределящо за икономиката на целия пловдивски регион предприятие.

Добрев, който е меценат и е сред Топ 5 на бизнесмените в България, е и носител на наградата "Мистър Икономика“ 2015.

Призът на конкурса, организиран от Конфедерация на работодателите  и индустриалците в България, му бе връчен лично от премиера Бойко Борисов.

Ректорът на Медицински университет Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, дмн, е другото предложение за член на УС на Пловдив 2019.

От 52 години насам той е първият пловдивчанин, удостоен с най-високата научна титла - член-кореспондент в Българската академия на науките.

Той е и човекът, който направи Медицински университет Пловдив един от най-привлекателните за чуждестранните студенти с повече от 1000 курсисти от различни държави.

Сред кандидатурите, предложени за членове на УС на общинска фондация Пловдив 2019, ще е и Христо Гюлев, който развива младежки туризъм в Старинен Пловдив.

Четвъртото име, което ще се обсъжда, е на собственика на галерия ТракАрт - скулптора Жорж Трак.

Кандидатурите, които се предлагат от общинската администрация, ще се гледат на заседанието на местния парламент в четвъртък.

На няколко поредни сесии градоначалникът Иван Тотев подкани политическите групи в ОбС да посочат имена за нови членове на УС на Пловдив 2019.

Предложения обаче така и не са били входирани към момента, научи Plovdiv-online.

Възможно е те да бъдат направени на микрофон в зала по време на самата сесия.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Най-после да се сложат достойни пловдивчани на мястото на червените партизанки и nelepij kulturtreger Manol...