Опашка за театър заради Сцена на кръстопът

Автор:
Събота, 02 Септември 2017 18:47
Опашка за театър заради Сцена на кръстопът

Богатият афиш с най-добрите представления от българската театрална сцена накара почитателите на фестивала „Сцена на кръстопът" да се наредят на дълга опашка още в първите минути на продажбата на билети. Нетърпеливи пловдивчани извиха колона още преди отварянето на касата на Драматичния театър, за да си гарантират достъп до най-интересните фестивални представления. Първата продажба беше символична – билети за двете премиерни заглавия на пловдивската трупа, домакин на престижния театрален форум - „Руски мармалад. PostChekhov" и "Момчето от последния чин". Фестивалният екип изненада най-верната си публика с подаръци със символите на „Сцената".
Остават броени дни до мига, в който Пловдив ще се превърне в театрална столица на България. Откриването на 21-ата „Сцена на кръстопът" е на 10 септември в Драмата от 19 ч. Спазена е традицията първото представление да е на пловдивската трупа. След откриването с „Руски мармалад. PostChekhov" от Людмила Улицка, ще се радваме на още великолепни заглавия, отличени с най-големите театрални награди у нас. Ще аплодираме звездите на българския театър, своите постижения в изкуството ще представят и трупите на Шекспировия театър от Великобритания, Академичния театър на Львов от Украйна и Държавния театър на Измир от Турция.
За улеснение на публиката от тази година билетите за „Сцена на кръстопът" се предлагат и онлайн чрез сайта на Пловдивския театър, както и на касата на Куфарчето в Мол Пловдив.
Мотото на 21-ото издание е "Театъра Пътят", а подробностите за програмата тази година и за съпътстващите фестивални събития са публикувани в сайта www.scenatepe.com.
Домакин на форума е Драматичен театър-Пловдив. То се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Община Пловдив, както и с щедрата подкрепа на главния спонсор Роза Импекс, КЦМ 2000, KABILE, строителна компания "Маи-груп" ЕООД, „Атаро Клима", „Димитър Маджаров".
Медийни партньори са БНТ, БНР, БТА, вестник "Марица" и сайтовете plovdivtime.bg, plovdiv-online.com , podtepeto.com, u4avplovdiv.com, politikavplovdiv.com, mediacafe.bg.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм