Фотографска изложба в РИМ, входът е безплатен

Автор:
Четвъртък, 18 Май 2017 11:47
Фотографска изложба в РИМ, входът е безплатен

Днес е 18 май – Международен ден на музеите! Регионален исторически музей – Пловдив отваря всичките си експозиции със свободен вход.

Специалното събитие, с което музеят се включва в международната инициатива, е фотографската изложба „Метаморфозис" на Алберто Стайков, която е подредена в Музеен център за съвременна история на ул. „Ангел Букорещлиев" 14. Официалното откриване ще се случи от 17:30 часа, но гражданите и гостите на Пловдив вече могат да я посетят. Авторът е професионален фотограф, който приема за своя лична кауза да докосне незрящите до визуалното изкуство и да ги провокира сами да създават такова. В изложбата са включени 8 черно-бели фотографии, едно огледало и един видео портрет, представящи незрящия тенор Ивайло Донков. Анотациите могат да се разчетат само със специално осветление. Към изложбата са организирани и две образователни програми, които ще се проведат в Музеен център за съвременна история през уикенда: На 20 май (събота), по време на Европейската нощ на музеите, ще рисуваме със светлина след 19:00 часа, а от 14:00 часа на 21 май (неделя) ще демонстрираме как се правят професионални портрети.

Подробна информация за тази изложба и всички наши инициативи за Международния ден и Европейската нощ на музеите можете да намерите на: https://rimplovdiv.wordpress.com/

Честит празник на всички колеги, партньори и приятели на музея!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари