Юл. Вергов и Вл. Карамазов в Богът на касапницата

Автор:
Четвъртък, 20 Април 2017 15:26
Юл. Вергов и Вл. Карамазов в Богът на касапницата

Актьорите представят за първи път на пловдивска сцена хитовата пиеса

На 24 и 25 април за първи път на пловдивска сцена ще бъде поставено хитовото представление „Богът на касапницата“ на Ясмина Реза. Спектакълът е продукция на Народен театър „Иван Вазов“ и гостува под тепетата по покана на Драматичен театър-Пловдив.

В пиесата Юлиан Вергов и Владо Карамазов си партнират с Александра Василева и Радена Вълканова. Режисьор на представлението е Антон Угринов, сценографията е поверена на Никола Тороманов, а Калин Николов е автор на музиката. Представлението има четири номинации за „Аскеер 2017“.

Пиесата на един от топ драматурзите в световния театър Ясмина Реза разказва за две семейства, които се събират, за да изгладят проблем, възникнал между техните деца. Постепенно, сдържаните и любезни отношения губят от блясъка си, а родителите заприличват все повече на децата си – безразсъдни, избухливи, нападателни. Бавно и застрашително иззад маската на благоприличието наднича Богът на касапницата.

Тъй като много обичат пловдивската публика, Юли и Владо направиха специални видео покани за всички почитатели на театъра, в които по забавен начин ги канят на театър. Видеата вече са в социалните мрежи и се радват на голям интерес:

«Богът на касапницата» е една от най-награждаваните пиеси на Ясмина Реза – с награда «Лорънс Оливие» и «Тони». Във Франция пиесата е поставена от самата авторка през 2008 г. на сцената на знаменития парижки «Театър Антоан» с участието на Изабел Юпер в ролята на Вероник.

През 2009 г. Матю Варкус поставя пиесата най-напред в Лондон в театъра на Гилгуд, а по-късно и на Бродуей.  А през 2011 г. Роман Полански снима филма «Касапница»  с Джоди Фостър по адаптираната от Реза пиеса, за което авторката получава и «Сезар» и за най-добър филмов сценарий.

Билетите вече са в продажба на касите на Драматичен театър-Пловдив и в Mall Plovdiv, както и онлайн.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари