Международен младежки фест в АМТИИ

Автор:
Понеделник, 20 Март 2017 09:38
Международен младежки фест в АМТИИ

От 30 март до 4 април Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство организира Международен младежки фестивал „Кръстопът".

Сред изпълнителите се открояват имената на музиканти с европейски престиж и популярност като Никола Монтела, възпитаник на Аниело Дезидерио-емблематично име в италианската китарна школа, квинтет „Марчин Кожол" от Полша с представяне на новия им албум „Камерна музика от Балканите", гръцката китаристка Корина Вуюка, концертирала в САЩ, Франция, Италия и други страни.

Българското участие е защитено от китарен ансамбъл „Академика" към АМТИИ под ръководството на доц. д-р Стела Митева-Динкова и д-р Милена Манева-Вълчева, китарен ансамбъл към НУМТИ „Добрин Петков" и изпълнители като Георги Димитров-лауреат на 7 международни конкурса, Кирил Кирилов- носител на Първа награда от Национален младежки конкурс за китара и струнни инструменти "Поп-джаз-етно" и др.

Фестивалът ще представи и ден за български джаз-поп-рок с участието на група „Кофеин", трио „Павел Виданов, Антоний Цончев и Велизар Атанасов" и дуета баща и син Веселин и Петър Койчеви.

Сред партньорите на събитието са Полски институт-София, Фондация „Изкуството до мен", фестивал „Камерна сцена"-Пловдив и др.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари