Поръчки в телевизиите, проф. Н. Петров - чист

Автор:
Понеделник, 13 Ноември 2017 16:03
Поръчки в телевизиите, проф. Н. Петров - чист

Никой не ме е канил да стана здравен министър. Дори и да бях поканен не бих останал в Министерството на здравеопазването. Бих се почувствал като службогонец. Аз бях част от екипа на д-р Петров и трябва да си тръгна с него, обясни д-р Мирослав Ненков по Нова телевизия. Както вече е известно, днес стана ясно, че ген. Николай Петров, който подаде оставка от поста здравен министър, не е нарушавал закона, както обявиха от бТВ.

Бях изпаднал в същата ситуация като проф. Петров с журналистическа клевета. Осъдих вестник „Труд" за наплювателно храчеща статия как ще открадна 100 млн. лв. Превеждат ми вече парите. Купих си с тях пушка, на която ще гравирам: „От Петьо (Блъсков, собственик на вестника) на Миро с обич". Ставаме свидетели на постановъчна журналистика, а не на разследваща", каза Мирослав Ненков.

Той не вижда нищо нередно в скандала с поръчките за зетя на бившия здравен министър.

„Оказа се, че за 3 години ВМА е платила само 300 хиляди, а не 1,7 млн. Ако се окаже, че при поредната проверка на прокуратурата Петров няма нарушение, кой ще се извини? Бях сигурен, че ще ми спретнат "папка", затова напуснах здравното министерство", допълни Ненков.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари