Калин Манолов излъгал, че е активен комсомолец

Автор:
Сряда, 11 Октомври 2017 21:20
Калин Манолов излъгал, че е активен комсомолец

Кой се уплаши, че Антон Тодоров може да оглави Комисията по досиетата?
Това е вторият материал от поредицата авторски материали на Антон Тодоров, в които с документи и точни факти той се зарече да опише човечетата - по думите му, които надигнаха вой до небесата срещу възможността да стане следващият председател на Комисията по досиетата.

Някои от тях подписаха отворено писмо срещу мен. Други се изявяваха във Фейсбук, докато се надпреварваха да доказват, че аз съм възможно най-неподходящата кандидатура. От документите ще разберете защо съм техния кошмар - защото в документите от архивите е скрито миналото им, слугуването им на тоталитарните служби и комунистическа номенклатура, съучастието им в погубването на възможността България да се превърне в нормална държава, казва Тодоров.

Те са тези, които бяха съветници, посланици, народни представители, приватизатори и "хранени люде" на Драгалевския Командир, на неговите бизнес кръгове и на синьо-червената олигархия. Оценки на тези човечета няма да правя. Всеки според собствените си принципи и критерии ще си ги направи за себе си. Както добре знаете, моята сила е в документите и фактите. Тук не могат да ми стъпят на малкия пръст. Епитетите, лъжите, интригите, манипулациите и "дълбокомислените" описания ги оставям на тях. Те там са добри. Затова, докато бяха близо до управляващите, нищо в страната ни не мръдна на йота напред. Само се крадеше.

И така, какъв е бил преди 10 ноември днешният либертарианец Калин Манолов.

Обикновена комсомолска номенклатура е бил, какъв друг може да е бил. Част от документите, които виждате са от архива на Комисията по досиетата. Те представляват характеристика на бившия кадрови офицер от ПГУ-ДС, отдел 8 /активни мероприятия/ Пламен Йотински /днес главен редактор на Агенция БГНЕС/ за кандидатстването му в БКП, докато е бил студент по журналистика в СУ "Кл. Охридски".

Под характеристиката стои името на другаря Калин Манолов, който през 1986-87 г. е член на Дружествения комитет на ДКМС в факултет "Журналистика" на СУ. Редом до Люба Ризова, която пък е секретар на ДК на ДКМС. А в документ от архива на СДС, подписан е от Калин Манолов през 1994 г. комсомолецът твърди:

"Не съм бил член на общинско или по-висше ръководство на казионна партия и организация, включително и ДКМС."

И Калин Манолов не е приятел с истината. И затова беше мнооого уплашен да не би някой да вземе да изнамери документи, които да влязат в разрез и с други негови твърдения в тази декларация.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари