Фигаро - тук, Фигаро - там, Гергов - на опера

Автор:
Понеделник, 10 Април 2017 15:25
Фигаро - тук, Фигаро - там, Гергов - на опера

Слизам от Родопите, озвучен от чановете на Великденските агнета, преди да минат под ножа, и ме блъсва сюблимно тенорно изпълнение откъм панаира - този наследник на Първото пловдивско изложение, създадено за да е лице на българския бизнес, което май ще завърши като опера.

Дами с воали, шапки с пера, кавалери с папионки, портиери с ливреи и кочияши във фракове - какъв 18-ти век само!

Безславният наследник на великия д-р Обрейко Обрейков - Георги Гергов, в ролята на солист с "Фигаро - тук, Фигаро - там".

Потъналият в кредити панаир зазвучава в класически арии...

Преди време в Пловдив вървеше един виц за владиката Николай, който щял да е новият солист на ANATHEMA поради ангелогласата си склонност да анатемосва наляво и надясно. Сигурно сега ще тръгне друг - за оперетъчния бизнесмен, който с опера ще спасява лицето на българския бизнес, Пловдивския панаир.

Но така е, като човек не си разбира работата, а разбира от... опера.

Спира пурите, минава на чай с мед и мляко, за да пази гласните си струни и гледа много да не вика в антрактите, понеже на опера се ходи да си покажеш новата рокля и костюм, чорапогащите и чепиците, новите бижута и перука, а и да послушаш как се пее вярно с оригинала.

Фигаро - тук, Фигаро - там...

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • Пешо

  Антоне, Гергов е ясен, но кажи нещо за твоя любим кмет Иван Тотев. Защо направи това салтомортале, какво го принуди. Моя приятел Спас Гърневски, с който разговарях днес не иска даже да говори на тази тема. Отвратен е! Ти кажи всичко до край, защото от това шикалкаване го докарахме до там. Ако изобщо си от тези които искат реална демокрация и ликвидиране на корупцията.

 • отговори на: Пешо

  "Пешо", винаги съм писал, каквото мисля - сега също. Помните, надявам се, че първи писах срещу това Пловдив да приеме нищожните 20,63% от държавния дял в Панаира, а 29 на сто да идат във Варна. Сега се прави нов пирует по високите етажи. За да не останат съвсем прецакани пловдивчани, заставят Гергов да даде и палата №1 - за опера /освен 20-те процента, които не са негови, а на държавата/. Съвсем друг е въпросът ще има ли там опера. Аз лично имам съмнения. Да не говорим, че по същия начин - вместо един от най-големите панаири в Югоизточна Европа, под мениджмънта на Георги Гергов палатите могат една по една да се превръщат в опери, куклени театри, самодейни сцени, нощни клубове, и т.н. За съжаление, държавата няма воля да оправи нещата с панаира и Стария град. Що се отнася до кмета на Пловдив, нямам съмнения, че каквото може - вършеше и върши. Явно толкова му дават - да върне само една от панаирните палати на града. И пак казвам, това е под условие, тъй като държавата се ангажира да строи сграда за операта, а дали и кога - ще видим.

 • читател

  Нададе се мощно грухтене от ягодинските кочини!В момента готвя илюстративния снимков матрял,изобличаващ червените кхмери и морони под прикритие в ГЕРБ!

 • Аплаузи

  Браво, Баев! Най накрая нещо смислено да напишеш! Гергеращината и тотЮвщината са отвратителни!

 • бате Сашо

  Баев, извинявай, но ми приличаш на вазовия Мунчо, който си позволил да протестира единствен. Нали разбираш, че това твоето е глас в пустиня. Градът така е масонско-олигархично овъртян, че спасение няма. На Гергов просто му се услади. Видя, че може без да даде една стотинка да лапне половин Пловдив и пробва пак. Очевидно, ще му се получи отново. Какво да кажа друго. Противно е, но е реалност.