Альоша осъмна с кървави ръце и Захарова-травестит

Автор:
Петък, 10 Ноември 2017 13:51

Монументът бе нашарен с червена боя в навечерието на честванията за 60-годишния юбилей от вдигането му

Паметникът Альоша осъмна тази сутрин с червени свастики и обиди към говорителката на Руското външно министерство Мария Захарова.

Припомняме, че именно тя бе тази, която миналата седмица излезе с официална позиция, че не България, а Червената армия е спасила българските евреи.

Ръцете на фигурите от монумента до една са изрисувани в червена боя - символ на това, че са окървавени.

Посегателството става в навечерието на 60-тия юбилей от вдигането на паметника и грандиозните чествания по този повод в неделя.

Хитлеристки кръстове, и надписи Комунизъм е равно на еврейство и 600000 лъжи, са нарисувани с червена боя по целия паметник.

От Градския съвет на БСП в Пловдив призоваха президента, премиера и всички политически лидери да осъдят този вандализъм и община Пловдив да постави специална охрана на паметника.

Дотогава пък младите пловдивски социалисти всяка нощ ще вардят паметника на Альоша от вандалски набези.

Паметникът на Съветската армия в Пловдив е открит на 5 ноември 1957г.,  но официалното отбелязване на 60-годишнината ще бъде тази неделя, 12 ноември от 12 часа.

По време на поклонението на обяд се очаква митрополит Николай да отслужи заупокойна молитва, а слово да произнесе доц.д-р Симеон Кацаров, зам.-декан на Философско-историческия факултет в ПУ П. Хилендарски.

Концертът е час и половина по-късно и ще се проведе в Градския дом на културата Борис Христов, като ще включва историческа ретроспекция и мултимедийна визуализация за проектирането, изграждането и официалното откриване на монумента.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)