50 хиляди цветя красят площад Съединение

Автор:
Понеделник, 04 Септември 2017 13:26

Около 50 000 различни видове цветя красят площад „Съединение" за празника 6 септември, съобщи директорът на ОП „Градини и паркове" Стоян Алексиев.
Стръкчетата цветя, отгледани от бригадата в оранжериите, бяха засадени още в началото на юни. За поредна година сред цветната фигура в западната част на площада доминират жълтия и оранжев тагетис, а за фон са използвани ирезине, хвойна и котонеастър. В източната страна е засадена розова и бяла винка.
„Грижите за добрия изглед на площад „Съединение" не са кампанийни – само за празничния ден, а постоянни. Това е едно от знаковите места на Пловдив. Затова есен, зиме, пролет и лято се грижим за сезонната растителност. Стремим се тук винаги да е красиво", коментира Стоян Алексиев.
По традиция в навечерието на 6 септември – Денят на Съединението и Празник на Пловдив, екип на предприятието освежи пейките на площада и алеите около него.
Директорът на „Градини и паркове" изрази надеждата си, че пловдивчани и гостите на града, които ще посетят многобройните събития в Пловдив по празниците, ще харесат цялата паркова и градинска среда, която тази година бе разкрасена с около 4 000 000 цветя собствено производство.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари