Подаръци и усмивки преди края на Фолкфеста

Автор:
Петък, 04 Август 2017 16:09

По време на срещата бе връчен „Почетен плакет на Община Пловдив" на Мария Кьосева по повод 25-годишнината от създаването на ФА „Дилянка" и 40 години творческа дейност

Днес се състоя традиционната приятелска среща за размяна на подаръци между участниците и домакините на Международния фолклорен фестивал в Пловдив, който се провежда от 1 до 5 август на Античния театър, с вход свободен за публиката.
В заседателната зала на Община Пловдив, заместник-кметът по култура и туризъм инж.Александър Държиков връчи на всички ръководители на фолклорни групи, подаръци от името на Община Пловдив за спомен от тазгодишното 23-то издание, чиято официална церемония по закриване и Гала-концерт ще се състоят утре вечер на Античния театър, с начало 20 часа.
В изданието през 2017 година, в Пловдив си дадоха среща представителни фолклорни състави от осем държави - Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили и Черна Гора. В програмата на фестивалните дни участие взеха и три пловдивски формации - Фолклорен ансамбъл„Дилянка", Фолклорен ансамбъл „Седенчица" и Детска танцувална школа „Тракия".
Подаръчните комплекти, които гостите получиха от Общината включваха специално издаден двуезичен, луксозен албум с приветствие от Кмета на Пловдив инж.Иван Тотев към участниците, анотация за всеки от съставите, придружена с прекрасни фотографии от деня на откриването, сувенирни керамични чинии със знака на МФФ Пловдив 2017, фланелки с логото на Европейска столица на културата Пловдив 2019, туристически гидове и рекламни материали, дискове с филми за Пловдив, мускалчета „българска роза", сувенири с български народни носии и други.
На свой ред, ръководителите на всяка от групите също връчиха подаръци от името на своята държава. Арменските гости поздравиха присъстващите танцьори, музиканти и журналисти с блестящо изпълнение на арменска фолклорна песен. Всички участници в срещата си направиха обща снимка за спомен на стълбите на Община Пловдив, каквато е традицията през тези 23 години.
По време на приятелската среща заместник-кметът Александър Държиков връчи „Почетен плакет на Община Пловдив" на Мария Кьосева – основател, художествен ръководител и хореограф на Фолклорен ансамбъл „Дилянка" по повод 25-годишнината от създаването на състава и 40 години творческа дейност на Мария Кьосева. Специалният юбилеен концерт по този повод се състоя снощи на Античния театър, пред многобройна публика и нестихващи бурни аплодисменти на гости от страната и чужбина.
В Гала-концерта на закриването утре вечер, отново ще участват всички състави, които в рамките на престоя си в Пловдив имаха възможност да се запознаят със забележителностите на Пловдив и региона и създадоха много нови приятелства и контакти, както с българските си домакини, така и помежду си.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари