Над 150 деца честваха Деня на околната среда

Автор:
Понеделник, 05 Юни 2017 17:04

Над 150 деца от Пловдив и региона се включиха в кампанията по повод Световния ден на околната среда – 5 юни. За първи път в Цар-Симеоновата градина бе позиционирана образователно-информационната игра „Еколабиринт“, предоставена от „Екопак България“ АД.

Стартът на кампанията бе даден от директора на РИОСВ – Пловдив доц. Стефан Шилев, кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и на районите „Централен“ Георги Стаменов и „Западен“ Димитър Колев.

„Децата сте бъдещето на страната и вие сте тези, които ще продължите да опазвате околната среда чиста“, заяви в приветствието си към участниците в кампанията директорът на РИОСВ – Пловдив доц. Стефан Шилев. От своя страна кметът на община Пловдив инж. Иван Тотев сподели, че в този празничен ден младото поколение ще има възможността да се запознае с уникално забавно съоръжение с познавателен характер „Еколабиринт“ и ще продължи мотивирано да се грижи за природата.

Ученици от „Алеко Константинов“, „Св. Патриарх Евтимий“, „Св. Паисий Хилендарски“, „Елин Пелин“ и занимални от Пловдив успяха да преминат през еколабиринта. Те отговориха правилно на 11 въпроса за опазването на природата и ползите от рециклирането. Всяко дете спечели плакат със застрашено от изчезване животно, включено в Червената книга на България. За инициативата пристигнаха и 20 деца от училище „Отец Паисий“ в Куклен, които участваха с творби в националните конкурси за детски рисунки, организирани от РИОСВ – Пловдив и местната администрация. В отделен кът експерти на дирекция „Екология и управление на отпадъците“ към община Пловдив запознаха децата с биологичното разнообразие в Цар-Симеоновата градина и в областта.

Организатори на кампанията бяха РИОСВ – Пловдив, община Пловдив, в партньорство с „Екопак България“ АД и „КЦМ 2000“ АД.

За всички участници бяха осигурени информационни материали и награди.

Инициативите по повод Световния ден на околната среда – 5 юни Тази година се провеждат под мотото: „Свързване на хората с природата“.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари